Марат и Екатерина Рагимови на щанда на България, на който представиха "Терма вилидж"
Slide
Slide

Москва. „Щандът на България на международното туристическо изложение „OTDYKH / LEISURE 2020“ в иновативния център „Сколково“ в Москва и присъствието на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова привлече вниманието за пътуване към страната Ви за бизнес, за почивки, за културни мероприятия и провеждане на тренировъчни лагери от спортни групи“, заяви за bgtourism.bg Марат Рагимов, който на туристическата борса в руската столица представяше ваканционно селище „Терма вилидж“ в Кранево (община Балчик, област Добрич). 

„България традиционно привлича голям брой туристи. Това е една от най-популярните летни дестинации в Европа. Повишеният интерес, както на професионалистите в туристическия бизнес, така и на обикновени туристи, за пореден път потвърждава това. За увеличаване на потоците от туристи от руски пазар е необходимо по-бързо отваряне на границите и максимално облекчено издаването на визи.

Александър Сирченко, АТОР: От 1 януари Русия въвежда електронни визи за туристите, надявам се и България да може да го направи

Марат и Екатерина с посланика на България

Присъствието на г-жа Николова, на екипа на посолството в Москва, и проведените срещи и разговори бяха добър знак, че България желае руските туристи“, каза Екатерина Рагимова. 

Руските туроператори пред Марияна Николова: Готови сме да увеличим чартърните програми, искаме бързо издаване на визи, имаме интерес към здравен и балнео туризъм
За първи път в 26-годишната история на изложението България бе страна партньор, представена с най-големия изложбен щанд.

Заедно с Министерството на туризма, хотелският комплекс Therma Village Spa & Sport 5* бе представен с деск на българския щанд.

„Концепцията на хотелския комплекс привлече особено внимание на посетителите.

Това е идеално място за семейства с деца от всички възрасти.

Ваканционното селище включва и професионални спортни съоръжения: ледената арена, олимпийския басейн, футболно игрище и тенис кортове, красив плаж за плажни спортове, сграда за спортисти и всичко това в комбинация с минерални извори и  здравословен климат, е високо оценено в Русия.

Репортаж от Москва: Марияна Николова и Зарина Догузова откриха международното туристическо изложение „Отдых Leisure-2020“

Терма вилидж, снимка Руслан Йорданов

Мотото на Therma Village Spa & Sport: Екология, Спорт, Здраве! Хотелът предизвика истински интерес дори при заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика и министър на туризма – Мариана Николова.

Смятам, че с приссътвието си тя даде специален статут на събитието и на страната Ви“,

добави Рагимова, която очаква визитата на Николова да повлияе позитивно на българо-руските отношения и продажбите за Сезон 2021 да бъдат по-добри.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията