Slide
Slide
Slide
Slide
Интервю с Мариян Ангелов – генерален мениджър на комплекс “Главатарски хан” в с. Главатарци, намиращ се близо до Кърджали

– Здравейте, г-н Ангелов! Какви новости ще предложи комплекс „Главатарски хан“ през пролетния сезон?

– Хотелски комплекс „Главатарски Хан“ винаги се е отличавал със стремеж за развитие и афинитет към иновациите в нашата сфера, но тази година ще бъде по-специална за нас. Пътят, който извървяхме до тук, не беше никак лесен. По време на пандемията повечето бизнеси освобождаваха персонала си. Ние не само, че не направихме това, но и предприехме огромен риск, който с течение на времето беше напълно оправдан и сега ще разкажа накратко за това. През 2021 г. стартирахме един доста амбициозен проект, който беше с цел обновяване на базата основно – ремонтирахме и обзаведохме напълно цялата база, смело мога да вметна, че този проект се осъществи най–вече с огромната както финансова, така и морална, а и физическа подкрепа на собственика на комплекса, успяхме да запазим целият си персонал и направихме съвместно нещо наистина красиво, иновативно и доста по-функционално.

Колкото и хората да си мислеха, че до известна степен този проект граничеше с невъзможното, то ние не загубихме вяра и за наша радост след седем месеца къртовски труд нашата мечта беше факт – реновираният вече комплекс отвори врати на 5 май 2022 г. От този ден до днес не сме преставали да добавяме още и още нови неща, които да радват нашите гости. Целта ни винаги е била да вдигаме нивото на услугата си.

Ние знаем, че светът се развива с невероятни темпове, затова не подценяваме новите технологии и се стремим те да бъдат част от нашият работен процес , а именно – доверихме се на няколко IT компании, с голям опит в сферата, и успешно отправихме поглед към дигитализацията на обекта.

Мариян Ангелов

Смело мога да твърдя, че ние сме първите в региона, които ползват т.нар. „Изкуствен интелект”, вграден в нашия сайт. Това е умен чатбот, който кръстихме Алена и тя сега е в услуга на гостите ни, защото успешно може да отговори на всеки един клиент, който е посетил нашата интернет страница и се интересува както от това как да резервира при нас, така и от информация, свързана с комплекса, а и да не забравяме околните забележителности и историята им, която може да бъде разказана накратко от чатбота ни. Алена е в помощ на нашите клиенти, но тя помага и на екипа ни, осигурява нужното спокойствие и време, което понякога е малко, за да обърнем внимание на всички, които се интересуват от х.к. „Главатарски Хан”.

При нас всеки клиент може да направи бързо и само с няколко „клика на мишката” резервация. Реновираният ни сайт позволява на нашите клиенти да резервират online бързо и лесно.

Не сме забравили да обърнем внимание на водния ни парк, разполагаме с пет басейна и външно голямо джакузи, които ще бъдат черешката на тортата за всеки гост търсещ приятният допир на водата, която сега ще е още по-освежаваща и гостоприемна, защото добавихме системи за солна електролиза, както и системи за подгряване на водата. Направихме го, защото ще усилим усещането за планина, свеж въздух, невероятна гледка  като го комбинираме с естествената соленост на морската вода.

За любителите на екзотични масажи с ориенталски привкус, разполагаме с малък но уютен уелнес център, разполагащ с парна баня, сауна, хамам, контрастен душ и джакузи… – важно е след тежък ден или седмица, изпълнена с трудностите и стреса на ежедневието, човек да разпусне в такова място.

За всички приятели на разходките, срещите с исторически паметници, които изобилстват в нашия регион, за хората, обичащи българската история и бит, за тези, които харесват досега с водната шир, искаме да предложим не само приятни и уютни стаи, или радостта от вкусната храна, но и да ги заредим със спомени, да ги разнообразим с невероятни преживявания, като в наша помощ тогава идват професионалните гидове и екскурзоводи, с които комплексът работи, или да се възползват от услугите на нашите партньори, които организират разходки с лодки и преходи по дължината на целият язовир Кърджали.

– Комплексът се намира близо до Кърджали и се утвърди за семейна почивка. За какви видове туризъм е подходящ?

– Голямо е желанието ни да работим с бизнеса. Имаме ресурсите, а и опита да предоставим качествена услуга, която е на световно ниво. Комплексът разполага с модерна мултифункционална зала, оборудвана с всички нужни технологии за провеждането на презентации, конференции, обучения и всякакъв тип корпоративни събирания, залата е подходяща и за събития от всякакъв частен тип, разположена е на 1100 кв. метра, разполага и с модерна кухня, отговаряща за капацитета на залата, който не е малък около 700 седящи места.

Естествено погрижили сме се и за по-малките фирми, малката ни конферентна зала е със 60 места и е подходяща за провеждане на бизнес среши, обучения, лекции.

– Кухнята е сред водещите фактори при избора за почивка и събития. Как комплексът ще удовлетвори изискванията на гостите и организатори на прояви?

– С гордост може да заявим, че нашият екип ще бъде воден от майстор–готвача от съседна Турция Исмаил Шекер, който ще допълва с още професионализъм и иновации в сферата на готварството и ресторантьорството вече съществуващият ни екип от професионални готвачи.

Шеф Исмаил Шекер е не само професионалист с академично образование, но под негово ръководство са били обучавани доста от специалистите работещи в тази сфера, както в петзвездните курорти на Турция, така и в известни комплекси в България. Той ще ни допълни с още четирима майстори готвачи, които са тясно профилирани в различни течения в изкуството на готвенето.

– Предстои Великден! Какво ще предложите на Вашите гости за празника?

– Цялата тази кулинарна палитра, която успяхме да съберем, трябваше да бъде представена на нашите клиенти и то по подобаващ начин. Всички знаем, че добрата храна най-добре се съчетава с музика, нямахме и капка съмнение, кой може да отговори на високите стандарти, които се стремим да поставим. Е, вече с радост и вълнение можем да обявим, че един от най-големите изпълнители и живи легенди на българската естрада, а именно Васил Найденов ще бъде гост при нас на 3 май 2024 г. – точно преди Великден – един от най-големите празници за българското православие. Затова искаме да се обърнем към нашите клиенти да си резервират места при нас. Пуснали сме празнични пакети за гостите ни от страната, а за жителите на града и близките околности има куверт включващ четиристепенно меню. Местата са ограничени, ще се радваме да посрещнем наши редовни клиенти и нови гости.

Но след всичко казано досега, все пак има нещо, което искам да обобщя. Инвестициите, които са направени в материалната база никак не са малки и това се вижда с просто око. Идеята, към която се стремим ще е безсмислена, ако не обърнем внимание на подбора на персонал, търсенето на нови специалисти и най-вече на огромното ни желание да инвестираме в хората и развитието на екипа. Не е тайна, че сме отправили поглед не само към границите на България, но залагаме на хора от цял свят, хора с желание за работа в сферата. За нас е важно всеки постъпил във фирмата да бъде с ясното съзнание, че тук може да се развива, да помага с идеи и най-вече да гони мечтите си и гордо да представя „Главатарски хан“.

Резервации за събитието с Васил Найденов на телефон 0877 804 848 и в интернет страницата на “Главатарски хан” – ТУК

Сподели публикацията