Снимка Бохемия
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Скандинавия, известна още като Северна Европа, е привлекателен регион с богата история, култура и невероятна природа. Тя включва страните Дания, Швеция и Норвегия, а често се разширява и с Финландия и Исландия, като ги обобщава в термина „скандинавски страни“. Въпреки че тези държави споделят много общи черти, всяка от тях има своя уникален характер и култура.

По този повод туристическа агенция „Бохемия“ е създала една балансирана програма, която предлага възможността да се потопите в магическия свят на Скандинавия. С програмата „Столиците на Скандинавия и Зогнефиорд“ ще преминете през най-известните и вълнуващи градове в Скандинавия и фиорда Зогнефиорд в Норвегия. Това е пътешествие, чрез което ще усетите по най-автентичния начин историята, културата и живота на региона, където модерното се слива с древните традиции, а природата е наистина вълшебна.

Копенхаген, Дания:

Копенхаген, столицата на Дания, е първата спирка на нашето пътешествие. Градът е известен с богатата си история, прелестната си архитектура и уютните си улици. Тук може да се насладите на разходка из Нюхавн, да разгледате Кралския дворец и да се потопите в уютната атмосфера на града.

Малмьо, Швеция:

Следващата спирка е Малмьо, третият по големина град в Швеция. Той е известен с модерната си архитектура, многообразието от културни събития и красивите си паркове. Не пропускайте да посетите прочутият площад „Сторторгет“ с конната статуя на крал Карл Густав X, където често се организират базари и празнични фестивали.

Грена, Швеция:

Грена е малък, но очарователен град в Швеция, който предлага уникални гледки по крайбрежието на второто по големина езеро в Швеция – Ветерн. Тук можете да се потопите в шведската природа и да се насладите на прекрасните пейзажи.

Стокхолм, Швеция:

Следващата дестинация е Стокхолм, един от най-живописните и културно-наситени градове в Скандинавия. Разположен върху 14 острова във водите на Балтийско море, градът е обкръжен от прекрасна природа и водни пътища. Градът ще ви впечатли с множество музеи, ресторанти и галерии, които предлагат богата палитра от изживявания.

Хелзинки, Финландия:

Хелзинки, столицата на Финландия, е един прекрасен, спокоен и атрактивен туристите град в Европа. Той предлага смесица от модерна архитектура и паркове, като в същото време запазва уникалната си финландска идентичност. В Хелзинки ви очакват интригуващи туристически възможности, комбиниращи градски комфорт и природна красота.

Флом, Норвегия (Зогнефиорд фиорд):

Продължаваме към най-вълнуващото място от програмата – Зогнефиорд, най-големият фиорд в Норвегия и вторият по големина в света. Това е най-дългият и най-дълбок фиорд в страната. Простира се на 204 км навътре в сушата, а водите му достигат дълбочина от 1200 м. Падината измерена над и под нивото на водата достига до 2 100 м., а на някои места Зогнефиорд е дълбок повече от 1300 м. Получава се така, че околните планини са толкова високи, колкото дълбок е самият фиорд.

Осло, Норвегия:

Нашето пътешествие завършва с Осло, столицата на Норвегия, която е известна с многобройните си музеи и с парка „Вигеланд“, който е пълен със скулптури на Густав Вигеланд и е най-посещаваната забележителност в норвежката столица. Градът е вълнуваща смесица от модерни иновации и традиционни скандинавски архитектурни стилове, които с лекота създават една различна и интересна атмосфера, която впечатлява всеки неин посетител.

Това е само един бърз преглед на програмата „Столиците на Скандинавия и Зогнефиорд“ на Бохемия, а пътуването по този маршрут крие още много туристически възможности. Всяка от тези дестинации притежава свой уникален чар и прелести, които чакат да бъдат открити от най-любопитните туристи.

Разкрийте красотата на Скандинавия с Бохемия. Разгледайте програмата ТУК!

Сподели публикацията