Slide
Slide
Slide
Slide

Мюнхен/София. И тази година компанията за пътнически технологии ще продължи да разширява мрежата си в България, за да предложи достъпна и устойчива алтернатива за летния сезон, съобщиха от FlixBus. За да се отговори на нарастващото търсене, от юни ще се осъществяват ежедневни пътувания между София и Солун. Освен това първите връзки до Атина вече са достъпни в мрежата на FlixBus.

Пътниците ще могат да резервират билети до Атина през уебсайта на FlixBus и в приложението. Връзките с Турция ще бъдат разширени за летния период с пускането на нова линия от Бургас до Истанбул. През летните месеци FlixBus увеличава и предложенията си и от Румъния до българското Черноморие, като въведе нови връзки до Балчик и Албена, в допълнение към вече популярните такива до Варна, Слънчев бряг и Златни пясъци. Българските пътници, пътуващи за Европа, също ще могат да се възползват от повече дестинации с директни пътувания до Осиек и Дрезден. 

«FlixBus прави устойчивото пътуване удобно, достъпно и лесно за използване от всички. Щастливи сме, че можем да разширяваме връзките всяка година и да предлагаме нови възможности за пътуване. Чрез увеличаване на броя на наличните дестинации се надяваме да допринесем за промяна в начина, по който хората пътуват, предвид тяхното въздействие върху околната среда“, заяви Петър Бънков, Директор на Sofia Knowledge Hub, експертния център на FlixMobility в София. 

Докато пътниците, които променят подхода си към пътуването и се насочват към колективния транспорт, играят решаваща роля, то транспортните компании също имат задължението да подкрепят този преход, като дават възможност на хората да пътуват по-лесно, особено в региони с ограничени връзки.

През 2023 г. Flix осигури редовни връзки през повече от 5600 дестинации на четири континента, една трета от които с население под 20 000 жители. Компанията обяви, че Flix позволи на пътниците да спестят над 1 милион тона CO2 през 2023 г.

Сподели публикацията