Slide
Slide
Slide
Slide

Велико Търново. Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ през 2024 г. ще се проведе от 8 до 10 октомври във Велико Търново. Туристическото изложение, конферентната програма и съпътстващите събития ще се състоят на територията на Бизнес център Велико Търново, който е носител на престижното отличие „Сграда на годината“ за 2023 г.

Освен експозиционни щандове за представяне на своя туристически потенциал, общините ще имат възможност да включат в програмата на форума свои събития, презентации, дегустации и др.

Предварителната конферентна програма включва:

  • Форум, посветен на съвременни урбанистични решения, които правят градовете привлекателни за туристи и жители и подобряват качеството на живот и туристическата инфраструктура /“Гостоприемен град“/;
  • Дискусия за възможностите за по-тясно взаимодействие между институциите, местната власт и бизнеса за развитие на туризма и споделяне на добрия опит на общини и региони от страната и чужбина;
  • Конференция за възможностите, които предоставят съвременните технологии, дизайн и експозиционна практика за подобряване на привлекателността на музеите и повишаване на интереса на посетителите.

В дните на Международното изложение „Културен туризъм“ 2024 г. ще се проведат:

  • Изложба на тематични сувенири на дестинации и уъркшоп за креативния потенциал на местните производители и социални предприятия.
  • Серия от образователни дегустации на вина, чай, кафе, уиски с участието на утвърдени експерти и представители на държави с традиции в отглеждането на елитни сортове.

За участие в Международното изложение „Културен туризъм“ са поканени делегации на туроператори и представители на търговски и туристически камари на Гърция, Германия, Испания, Турция, Северна Македония, Румъния, Сърбия, Азербайджан и Китай, с които участниците ще имат възможност да дискутират въпроси от взаимен интерес. Предвидена е и зона за двустранни срещи.

В рамките на Международното изложение „Културен туризъм“ по традиция се провеждат:

  • Национален конкурс за публикации и събития, свързани с културния туризъм „Чети и пътувай“;
  • Национален студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика.

Деловите дни на изложението са 9 и 10 октомври 2024 г. Официалното откриване е на 8 октомври, а връчването на наградите на участниците в Международното изложение „Културен туризъм“ 2024 г. ще се състои на 10 октомври от 19,30 часа. До края на месец май организаторите ще оповестят подробности за програмата и условията за участие.

Изложението „Културен туризъм“ е най-авторитетната платформа за представяне на утвърдени забележителности, нови атракции и услуги, издания за култура и туризъм, фестивали и празници, които разкриват очарованието на всеки български регион.

Международното изложение „Културен туризъм“ се провежда по инициатива на Община Велико Търново и се организира от Общинската агенция за туризъм „Царевград Търнов” ЕООД.

Сподели публикацията