Летище Ларнака, Кипър
Slide
Slide
Slide
Slide

Ларнака. Българи в Кипър организираха подписка за възобновяване на полетите от Ларнака за Варна и обратно. Това съобщи за рубриката „БГ Свят“ на БТА Живка Милова – главен редактор на електронното издание за българите в КипърБГ Фактор“.

Години наред тази дестинация обслужваше хиляди сънародници, живеещи на острова, както и техни близки. От нея се възползваха и огромен брой български туристи, решили да посетят острова за кратка почивка, отбеляза Милова.

По думите ѝ спирането на тази линия е довело до много неудобства и ако преди се е стигало само за два часа до Варна, сега хората са принудени да летят до София, а от там през нощта да търсят решение да се придвижат до гара или автогара и още 8-10 часа път до съответната дестинация.

„Недоволните са хиляди, имайки предвид, че в Кипър живеят и работят над 30 000 българи, които пътуват поне два пъти годишно до родината и обратно. И не всички са от Западна България“, коментира още главният редактор.

Петицията ще бъде отворена за подпис до 30 април, а след това ще бъде изпратена на ръководството на авиокомпанията Wizz Air за отговор. Само за час тя бе подписана от 70 души.

Сподели публикацията