Представянето на района включва и бутиков винен тур във фантастичната Мидалидаре Естейт.
Slide
Slide

Стара Загора. Първи опознавателен тур за професионалисти „Стара Загора – Център на Вселената“  ще се проведе от 2 до 4 октомври, научи bgtourism.bg от организаторите. В рамките на един уикенд домакините ще разкрият своите възможности за култура и туризъм в Града на липите.

Стара Загора ще развива уикенд туризъм

Програмата включва страхотна туристическа обиколка на града „8000 години оставяме своя отпечатък“ с местен екскурзовод. Участниците ще бъдат потопени в хилядолетната история на Стара Загора – от най-старите запазени неолитни жилища в Европа до автентичната Decumanus maximus; главната търговска улица на древна Августа Траяна, която ще отведе гостите от амфитеатъра до Регионалния исторически музей, отличен с награда „Сграда на годината за 2009″ за модерната си визия.

Посети на 13 септември Outdoor & Camping в София и спечели дълъг уикенд с луксозен кемпер

В рамките на тура е организирано информационно посещение на избрани хотели. Ще бъде представен интерактивен спектакъл от единствената по рода си прабългарска школа за оцеляване „Багатур“, като участниците ще се запознаят с едни от най–добрите учители и ученици по старобългарски традиции, запазени и до днес.

6 рекламни видеоклипа ще популяризират Варна като туристическа дестинация (видео)

Представянето на района включва и бутиков винен тур във фантастичната Мидалидаре Естейт. Участниците ще бъдат запознати с процеса на традиционното винопроизводство, както и уникалната за България технология за производство на пенливо вино. Обиколката ще приключи с дегустация на вина. Туроператорите от Центъра на Вселената организират този тур с подкрепата на Община Стара Загора и местната структура на БХРА.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията