Стара Загора. „През следващата година имаме идея да развием уикенд туризма на територията на Община Стара Загора. Ще има различни акценти в края на всяка седмица, които да привличат гости в града ни. Предвиждаме тематичните уикенди да стартират в началото на юни и да продължат до края на септември“, съобщи Милена Желева, зам.-кмет с ресор „Култура, туризъм и младежки дейности“. Тя присъства на награждаване на победителите в онлайн предизвикателството „Улови момента“, организирано от Туристически информационен център към Община Стара Загора в партньорство със Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора.

Малко известни местности и туристически обекти: Антична Сердика

По време на церемонията, която се състоя в Лапидариума на Регионален исторически музей, Желева подчерта, че пандемията от Covid-19 е забавила стартирането на част от заложените в годишната програма събития. „Имаме подготвени съвместни инициативи с туроператорите, хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора, които се надяваме да осъществим до края на 2020 г. За съжаление тази година не беше благосклонна към бранша, но със съвместни усилия се насочваме към програма, която да привлича туристи в периодите от петък до неделя, както и в празничните дни от календара“. Тя благодари на всички включили се в инициативата и запечатали чрез обектива си красиви кътчета от Стара Загора.

През септември: -20% отстъпки за всеки втори закупен билет от „България Еър“

В конкурса участие взеха 26 автори, които бяха представили над 120 снимки. Девет от творците спечелиха ваучери на стойност 30 лева от различни местни ресторанти и заведения. Сред тях ресторант и пицария „Царя 65“, ресторант „Чевермето“, Ресторант „Орфеида“ Парк – хотел Стара Загора, ресторант „Уникато“, ресторант „Заара“, ресторант „Зеленият хълм“, ресторант „The Fat Chef“, кафене „Hello caffe“ и клуб „Il Mondo“.

Анталия изкушава българските туристи с изгодни цени за 5-звездни хотели през септември, вижте ТОП 6 на най-търсените хотели

Началникът на отдел „Туризъм“ в Община Стара Загора Добромира Петрова обобщи, че най-много са снимките представящи зелените площи за отдих и почивка – от парк „Митрополит Методий Кусев“, от парк „Артилерийски“, от езерото „Загорка“, както и от Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“. Част от авторите са успели да „хванат“ природни явления или вълшебството на природата.

Победителите бяха наградени от представители на заведенията, предоставящи ваучерите.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията


СПА хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA