Slide
Slide

София. Четвъртият клип в рамките на Инициативата за популяризиране на малко известни местности и туристически обекти съвместно с представители на Асоциацията на екскурзоводите в България е посветен на крепостните стени на Антична Сердика. София – град с повече от 7 хилядолетия история, преживява своя разцвет през Римския период. От II век селището се сдобива и с крепости стени, бележейки началото на неговия най-голям разцвет.

Кампанията стартира първо в социалните канали на Министерството на туризма. Клиповете са на български език и със субтитри на английски език.

Линк към четвъртото видео.

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова посети Архитектурно-музеен резерват „Трапезица“, съобщиха от туристическото ведомство. В рамките на работното си посещение във Велико Търново министърът разгледа един от културно-историческите символи в региона. Тя бе придружавана от кмета на общината инж. Даниел Панов.

Излишно е да изтъквам предимствата на региона като природен и културно-исторически потенциал, коментира вицепремиерът. И допълни, че в тази тежка кризисна ситуация именно този туристически продукт е силен стимул за отрасъла и връщането му към предишните нива.

Трапезица е кварталът-крепост на столичния Търновград, разположен северозападно от Царевец. Проучванията на крепостта започват през 1879 г. от първото в България археологическо дружество.  При археологическите разкопки, които продължават и днес, са разкрити части от укрепителната система на крепостта, военен комплекс и 18 църкви. Те са богато украсени със стенописи и многоцветни мозайки, които датират от 13 век.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията