Slide
Slide

София. Думата на 2021 г. в туризма е рестарт. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в сутрешното уикенд предаване на БНТ Денят с Георги Любенов. Тя е на мнение, че рестартът на туризма в глобален аспект ще се случи с масовата ваксинация на населението.

„Здравните власти предполагат една основно пандемична вълна предвид факта, че се покачват бройките, но ваксинацията по някакъв начин ще овладее този период. Мисля, че масовата ваксинация е единственото решение в туризма и неслучайно предложих на Националния ваксинационен щаб всички, които работят в сектор „Туризъм“ и са на първа линия да бъдат ваксинирани преди летния сезон, който предстои“, каза министърът на туризма.

Сийка Кацарова, БСБСПА: Здравният туризъм трябва да е приоритетен (видео)

Николова каза, че се обсъждат двустранните договорености, каквито има между Израел и Гърция за ваксинирани лица.

„Двустранните договорености между страните може би по някакъв начин ще внесат едно спокойствие по отношение на туризма“, заяви тя в предаването на БНТ.

„Към настоящия момент хотелиерският и ресторантьорският бранш умело се възползват от мярката 60/40, която за нашия сектор е 80/20 и вчера имаше консултативен съвет в Министерството на туризма и бяха предприети значими мерки по отношение на бъдещия летен сезон 2021 г. Браншът ще предложи ключовите решения, а ние ще вземем политическите решения“, каза министър Николова.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията