„Балнеолечението категорично помага след заболяване от COVID“, смята Сийка Кацарова

София. „Балнеолечението категорично помага след заболяване от COVID, както и засилва имунитета превантивно“, това каза в предаването „Денят на живо с Наделина Анева“, по NOVA NEWS Сийка Кацарова, председател на „Българския съюз по балнеология и спа туризъм“.

Тя бе категорична, обаче, че в политиката на Министерство на здравеопазването превенцията отсъства, а първата тема трябва да е тази за превенцията.

Hot Springs Medical & Spa Hotel – най-награждаваният хотел в България (снимки+видео)

Въпреки това гостът сподели, че изключително добре се работи с министъра на туризма Марияна Николова, а освен това комуникацията с политиците е непрекъсната – с парламента, с комисиите, с ресорните министри.

„Надяваме се на удовлетворение на молбата ни към правителството туризмът да бъде включен в Плана за възстановяване след COVID. Нашата цел е България да стане здравен ценнтър на Европа“, каза още Сийка Кацарова.

103° Hotel & SPA в Сапарева баня привлича гости с две неустоими оферти, скоро врати ще отвори и хотел 103 Alpine

Според нея груповите пътувания са приключили и сега има предимно български туристи. Немските липсват, защото е забранено пътуването, но те винаги са били цел.

„Важното е да изпращаме послания за сигурност, а немците най-много ценят сигурността“, добави още тя.

Кацарова заяви и идеята си да се ваксинират работещите в туризма, като така ще се засили увереността на туристите, че са  прекарали почивката си на сигурно място.

„Хотелите изключително добре спазват мерките. Нужно е да правим по-бързи стъпки към правилните пазари. Здравният туризъм трябва да е приоритетен“, заключи Сийка Кацарова.

Катарино СПА Хотел – вдъхновени от природата… (снимки+видео)

 

В предаването се включиха и кметовете на Хисаря, Пенка Ганева, и на Кюстендил, Петър Паунов.

Те споделиха, че и в момента имат туристи, както и очакват такива. Изразиха и увереност, че ще кандидатстват по оперативни програми, като вече са подготвени проекти. И двамата увериха, че имат предимството на сертифицирани хотели.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA