Лимасол/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

Никозия. Влизането на руски туристи в Кипър беше отложено за поне още един месец – до 1 април, вместо първоначално обявената дата 1 март. Тази информация беше съобщена в руското посолство в Никозия. „Според кипърското министерство на транспорта, позовавайки се на решението на Министерския съвет от 18 февруари, преминаването на Русия в така наречените зелени, оранжеви или червени категории, което отваря достъп за туристите, е отложено за 1 април“, съобщи Турпром.  Припомняме Ви, че Кипър и Гърция са в ЕС и са готови да отворят границите си за пътуващите от Русия.

Hot Springs Medical & Spa Hotel – най-награждаваният хотел в България (снимки+видео)

„Ще припомним, че по-рано Кипър планираше да отвори входа за туристи на 1 март, поставяйки Русия в така наречената „червена“ категория или зона, от която туристите ще се нуждаят от два PCR теста за влизане в Кипър. Но в крайна сметка, от 1 март до приемането на съответното решение, Русия ще бъде в „сивата зона“, сред страните, от които влизането в Кипър е разрешено само на определени категории граждани, както в момента. Говорим за притежателите на разрешение за пребиваване. Министерството на транспорта също заяви, че удължава задължителната седемдневна карантина за пристигащи от Великобритания до 31 март.

Христомир Куцаров: И през март Боровец е прекрасно място за ски ваканция, ще зарадваме нашите гости с по-атрактивни цени

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията