Христомир Куцаров
Slide
Slide

Пред Bgtourism.bg Христомир Куцаров – маркетинг мениджър в Радина Груп.

– Господин Куцаров, какви са условията за зимна почивка в Боровец тази година?
– На първо време искам да благодаря на Вашата медия за възможността и за усилията, които полага да бъде основен медиен канал на туризма в България, като дава трибуна на всеки един туристически обект и засяга проблеми и теми, важни за бранша.
По същество, не е тайна за никого, че настоящите условия поставиха редица предизвикателства при предлагането на туристическата услуга. И в частност, това се отрази и на нашия хотел Радинас Уей в к.к. Боровец.

Наред с основните ограничения и мерки, като спазване на дистанция и носене на маска в общите части на хотела, които са до болка познати на гостите, се осъществява и изхранване на смени, при намален капацитет на ресторанта до 50% и постоянна дезинфекция.

Според заповедта на министъра не работи лоби бара в хотела, а парната баня в уелнес центъра е затворена, заради високата влажност, която е противопоказна в условията на Ковид-19.

Другата съществена промяна е в профила на нашите гости. Тази година не е тайна за никого, че основните туристи са българските, което е своеобразен стимул за всички хотелиери, тъй като е много по-хубаво, когато си оценен от взискателен и изискващ турист, какъвто е българинът.

Чила Мезоси, ESPA: Отговорът на коронакризата е СПА, балнеология и здравен туризъм

И смея да твърдя, че всички гости на хотел Радинас Уей оценяват високо услугата, която предлагаме. Разбира се, този сезон е много по-трудно и изисква много повече усилия, но мисля качеството на туристическия продукт не пострада от заобикалящата ни среда, а тъкмо обратното – надгради се до едно по-добро ниво.

– За какви гости е подходящ Вашия хотел?
Хотел Радинас Уей е подходящ за семейства с деца, решили да прекарат време сред природата, далеч от натовареността на града, за групи приятели, предпочитащи да покарат ски или сноуборд по пистите в Боровец, също така за такива, които обичат да релаксират в уелнес центъра и да се наслаждават на спа процедури. Хотелът разполага с безплатен транспорт до центъра на курорта и до кабинковия лифт, гардероб за съхранение на ски и сноуборд принадлежности, два отопляеми басейна, единият от който с джакузи, сауна, арома сауна и каменни легла с термо лежанки.

Марияна Николова: Повишена е заетостта в зимните курорти

– В началото на сезона обявихте, че предлагате споделено работно място. Съчетават ли туристите работата с ваканцията?
– Краткият отговор е да! Това е едно ново начинание, което решихме, че можем да реализираме точно в този сложен сезон. Тук е моментът да изкажа благодарности и на нашите приятели от Borovets Work, които ни се довериха и се спряха на нас, да бъдем техен домакин и заедно да предложим един нов продукт, които тепърва набира популярност и смятам, че ще продължи да определя тренда и посоката при индивидуалния туризъм.

Успяхме да преобразим двете конферентни зали, които не можем да използваме по предназначение, заради забраната за групови събирания, като ги превърнахме в удобни и уютни кътчета за работа. Напълно пригодени за ползотворна дейност, с високоскоростен интернет, канцеларски материали и офис принадлежности, както и мултимедиен екран и телевизор за презентации. Осигурени са и топли напитки и вода за работещите. А най-хубавото е, че след края на работния ден гостите могат веднага да се качат на бусчето на хотела и да са първи на пистата за едно нощно каране например.

Офис-мечта в планината – хотел в Боровец предлага споделено работно място с фитнес, басейн и сауни

– До кога очаквате да продължи зимния сезон и какво ще предложи хотела на своите гости през март?
– Очаквано зимният сезон ще продължи до края на март, началото на април, като сме подготвили специални оферти, започващи от 74 лв. на човек до края на февруари и нови, по-атрактивни цени за целия месец март. Доколкото предишните години и опитът ни показват, че именно тогава времето и условията са перфектни за каране на ски, или за почивка сред природата.

Хотел Радинас Уей няма да работи през летния сезон, но за сметка на това нашите морски обекти, част от Радина Груп, отварят именно за предстоящото лято – хотел Аква Невис и прилежащият към него Екшън Аквапарк в к.к. Слънчев бряг, хотел Одесос в к.к. Златни пясъци, а комплексът Невис Ризорт, разположен между Слънчев бряг и Св. Влас планира да отвори дори за Великден.
Отново благодаря за възможността и за отделеното време и внимание, като пожелавам на всички скорошно връщане към нормалния начин на живот и почивки.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията