Боровец. Зимните курорти са предпочитана дестинация за българите през почивните дни. Много семейства и деца избират да пътуват към планините и да практикуват ски спортове. И аз днес лично се уверих както в интереса на туристите, така и в спазването на противоепидемичните мерки на съоръженията. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в Боровец, след проверка в курорта и региона. Тя коментира още, че е доказан положителният ефект и безопасността на зимните спортове и благодарение на усилията на правителството и подкрепата на премиера Бойко Борисов и дисциплината на местните власти всички зимни курорти посрещат гости.

Зимно удоволствие: Туристите в Пампорово се наслаждават на красотата на Родопите с кучешки впрягове

Вицепремиерът посочи още, че редовните инспекции доказват, че обектите работят спрямо въведените и утвърдени правила от Министерството на туризма още през октомври. И припомни, че подготовката за зимните месеци започна още през лятото, като бяха проведени редица срещи с представителите на бизнеса.

През идващата седмица се очаква повишен интерес и ръст на резервациите, което се потвърждава от данните на всички зимни курорти – Боровец, Банско, Пампорово и Витоша, информира министър Николова. По думите й причината е междусрочната ваканция на децата, която родителите често използват като възможност да слеят няколко дни заедно с почивните, за да изкарат повече време сред природата на чист въздух.

Хотел Радинас Уей Боровец

В допълнение ръководства на курортите посочват, че положителен ефект оказва и падналото количество сняг в последните дни, което подобрява и разширява възможностите за практикуване на различни видове зимни спортове, уточни още вицепремиерът.

Родопите са планината на столетниците и като магнит за туристи от цял свят

Във връзка с повишения интерес към планините, Министерството на туризма призовава туристите да карат само в маркираните трасета, за да се избегнат нежелани инциденти.

Станислав Вангелов: Дистанционният офис в планината е все по-предпочитан

По време на обиколката си в региона вицепремиерът Марияна Николова провери и места за настаняване и СПА центрове за спазване на противоепидемичните мерки. В село Белчин министърът установи, че в района има много гости и заетостта на спа комплексите е добра. Тя лично се убеди и в стриктното спазване на правилата за работа, гарантиращи сигурност и безопасност на посетителите.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA