Велинград, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

София. Общините Велинград, Смолян и Чепеларе са хит сред българските туристи през декември. Това показват данните на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ). 90 091 са българските туристи, които са пренощували в местата за настаняване. Начело в класацията е Столична община с 9 379 души, следвана от СПА столицата на Балканите – Велинград, със 7 932 и общините Смолян и Чепеларе, на чиято територия е курортът „Пампорово“, с 6 639 туристи.

Родопите са планината на столетниците и като магнит за туристи от цял свят

Пампорово, снимка Руслан Йорданов

Банско е посрещнал 5 250 души. ТОП 5 допълва община Самоков (Боровец) с 4 513.

Повишена е заетостта в зимните курорти

Сред първите 10 са още Варна с 3 099, Хисаря с 3 008, Пловдив 2 949, Бургас с 2 525 и Троян с 1 810. Още две СПА дестинации са сред 15 – Павел баня и Сандански. Повечето от Общините отбелязват спад от 60% спрямо същия период на м.г., като единствено Смолян и Чепеларе от челниците имат 43% по-малко гости от декември 2020 г.

Зимно удоволствие: Туристите в Пампорово се наслаждават на красотата на Родопите с кучешки впрягове

ТОП 3 на желаните дестинации сред чуждите туристи са общините Столична, Банско и Варна. Данните са за периода 7-27 декември.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията