Slide
Slide

София. Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и Министерство на туризма бяха наградени с приз и грамота за успешно сътрудничество от Германо-Българската индустриално-търговска камара. Отличието е във връзка с развитието на здравния туризъм в България и при реализирането на съвместни проекти и инициативи за популяризиране на България като конкурентноспособна туристическа дестинация в Германия. Наградата бе връчена на вицепремиера Марияна Николова от д-р Митко Василев, главен управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара.

Николова в Сапарева баня: Съчетанието между планински и СПА туризъм допринася не само за развитието на сектора, но и за здравето на хората

За мен е чест и удоволствие да получа от Вас тази грамота за добро партньорство, заяви вицепремиерът Николова. И уточни, е в годините Министерството на туризма и Германо-Българска индустриално-търговска камара са постигнали отлично партньорство, което ще продължи да се развива възходящо и занапред.

Туристи от цял свят подсилват имунната си система на 90 км от София, все повече българи преоткриват уникалните свойства на минералната ни вода

По думите ѝ Германия традиционно е сред водещите търговско-икономически партньори на страната ни и попада в топ 3 на пазарите за входящ туризъм у нас. Страната ни е разпознаваема от германските гости като много добро място за почивка и активен отдих, с високо качество на услугите и разумни цени, каза министър Николова.

Родопите са планината на столетниците и като магнит за туристи от цял свят

Смятам, че съвместно постигнахме и голям успех с немските здравни каси, информира вицепремиерът. Според нея е важно да се продължи фокусът върху популяризирането на здравни туризъм в България, климатолечението и балнеопроцедурите. В тези времена трябва да работим и върху повишаване на имунитета и здравния статус на хората, а страната ни има какво да предложи в тази област, бе категорична тя.

Повишена е заетостта в зимните курорти

От своя страна Митко Василев поздрави вицепремиера за усилията и резултатите, които постига. Това е признание от целия управителен съвет на камарата, уточни Василев. И допълни, че тази година освен традиционните Награди на германската икономика за 2020 г. има само една допълнителна грамота и тя е за Министерството на туризма.

Германската медийна група fvw насочва вниманието на своята аудитория към здравния туризъм в България

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията