Slide
Slide

Сапарева баня. Сапарева баня има възможността и подходящите ресурси, за да предлага разнообразни форми на туризъм през цялата година. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на посещението си в града. Според нея комбинацията от различни форми на туризъм е предпочитано през този сезон.

Туристи от цял свят подсилват имунната си система на 90 км от София, все повече българи преоткриват уникалните свойства на минералната ни вода

Министър Николова посети началната станция на лифт „Рилски езера“. По думите й съчетанието между планински и спа туризъм допринася не само за развитието на сектора, но и за здравето на хората, което е на първо място в тези тежки времена.

Кметът на града Калин Гелев благодари на министъра за усърдието, което полага за развитието на сектора у нас и допълни, че всички работещи места за настаняване в общината спазват противоепидемичните мерки, така че да гарантират здравето и сигурността на всички посетители на Сапарева баня.

Къщите за гости в Сапарева баня са предпочитани, с 30% са намалели резервациите в хотелите за последния месец

По време на посещението в общината министър Николова и кметът на града инспектираха на случаен принцип хотел в Сапарева баня, за да видят дали се спазват мерките за безопасност. Според управата на мястото за настаняване в момента 36-40% от капацитета на хотела е запълнен, като се надяват в следващите месеци ситуацията да се подобри и туристите да се увеличат. Почти всички къщи за гости са заети на 100%, казаха от местната управа.

Вицепремиерът подробно провери дали се спазва дистанцията в ресторанта, както и спа центъра към хотела, където дезинфекцията се извърша на всеки 30 минути.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията