Мейн, Съединени щати. Курортът Терамор, намиращ се в близост до пристанище Бар и Национален парк Акадия, е върховното социално място, където да избягате.

Kampgrounds of America (KOA) разкри първия си луксозен курорт за къмпинг този месец, само на минути от суматохата на пристанище Бар и Националния парк Акадия в Мейн, съобщава T+L.

Уникални творби на световнопризнат българин посрещат гостите на столичен хотел

Разбира се, отварянето по време на пандемия не е идеално, но с 64 глампови места, разположени на залесена 45 декара площ, Terramor Outdoor Resort нямаше много проблеми, за да гарантира безопасността на гостите.

Антония Мади – управител на хотел в Слънчев бряг: При съвременните туристи доминира желанието за нещо ново, различно и истинско

„Най-голямото нещо за поглед върху Терамор е, че курортът е проектиран по естествен начин, за да позволи социално дистанциране“, казва Уитни Скот, ръководител на маркетинга на KOA.

„Нашите луксозни палатки са разположени на разстояние най-малко 50 фута една от друга и предлагат свои собствени огнища и места за сядане на открито, така че гостите да могат да се свързват помежду си и да се потопят в красивия пейзаж на Нова Англия.“

Снимки Taylor Watts/Terramor Outdoor Resort

Когато резервират, гостите ще имат възможност да изберат от пет различни вида палатки. Палатката на елхата е най-„селската“, предлагаща повече от общото преживяване с голямо легло и три двойни легла. Няма самостоятелен санитарен възел, но общата луксозна баня е само на няколко крачки. Всички останали опции за палатки имат една или две спални, самостоятелни бани (някои с допълнителен външен душ), веранда и собствени огнища на открито, в комплект с емблематичните столове Maine Adirondack.

Курортът също стриктно спазва указанията на Keep Maine Healthy и изисква маски за лице да се носят в основната къщичка.

Но въпреки тези изисквания, гостите все още могат да се насладят на лукса на приготвените ястия, независимо дали става въпрос за трапезария на закрито с правилно отдалечени маси, пикник или барбекю вечеря. А тези, които обичат да седят в бара, могат да го направят, тъй като екипът е инсталирал прегради между седалките.

RIU преминава към онлайн комуникация с гостите си

В курорта на стойност 9,7 милиона долара не е забравен уюта, въпреки че някои неща, като масажи в палатката и дегустации на храни и напитки, бяха спрени от съображения за безопасност.

Гостите все още могат да резервират малки групови и индивидуални преживявания, като пешеходни турове, игри за деца и гледане на звезди. Два басейна, хамакова горичка, йога на открито, музика на живо и изобилие от игри на тревни площи заобикалят дейностите, съвместими с COVID.

Хотелите на RIU в България посрещат и изпращат всичките си гости здрави, веригата засилва още повече контрола за безопасна ваканция

Въпреки че има много какво да се направи на място, екипът на Терамор все пак насърчава своите гости да се възползват от откритата детска площадка, която е остров Mount Desert Island (наричан от местните жители като MDI). Наемите на велосипеди, каяци и стенд-ъп падъл се предлагат около острова.

България Еър възстановява полетите до Израел от 23 август

Пешеходните пътеки могат да бъдат намерени в рамките на портите на Национален парк Акадия или около някой от околните крайбрежни градове. Разходката из пристанище Бар позволява на посетителите да разгледат местните магазини и ресторанти или да се качат на туристическа лодка, за да видят Мейн от различна гледна точка.

Диана Михайлова

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК