Антония Мади - управител на хотел AQUA NEVIS CLUB HOTEL
Slide
Slide

Пред bgtourism.bg – Антония Мади – управител на хотел AQUA NEVIS CLUB HOTEL

– Здравейте! Все повече хора търсят комбинация за своята ваканция, която включва хотел и аквапарк. Каква част от Вашите гости избират да отседнат в AQUA NEVIS CLUB HOTEL заради водните атракции.

Със своите потребности и поведение съвременният турист излиза извън рамките на традиционния стандартен масов морски и планински ваканционен туризъм. При съвременните туристи доминира желанието за нещо ново, различно и истинско. Искат нещо да изживеят, нещо, което да ги „събуди“. Изживяването е нещо дълбоко лично, на различни нива като физическо, емоционално, интелектуално и духовно. Това е най-важната характеристика на изживяванията – те са запомняеми.

Независимо, че икономиката на преживяванията се практикува успешно в много отношения, все още този факт не се приема като съществена причина за това, да се анализира този феномен, да се проучи и да се опише. Причините за подобно пренебрегване на въпроса, са много и разнообразни. Преживяванията сами по себе си не са продукти. Въпреки това, продуктите могат да бъдат проектирани по такъв начин, че да предизвикат преживяване в потребителя и да предоставят чрез преживяването определена полза.

Именно това предлагаме ние в хотел AQUA NEVIS CLUB HOTEL.

Неограничено ползване на воден парк.

Този тип водни паркове, какъвто е ACTION AQUA PARK са много популярни и разпространени по целия свят. Атракцията привлича много хора от различни възрастови групи. В ACTION AQUA PARK има зони за децата, за смелите, за релаксация, за цялото семейство. Акцентира се на развлечението, адреналина и високите скорости, осигурени от множеството различни атракции. ACTION AQUA PARK се намира в Слънчев бряг, най-големият ни морски курорт, което е още една полза за нашите посетители. При посещението си те получават не само построените от човека атракции, но и възможностите за наслаждаване на хубавото време и слънчеви бани.

Това, което е от основно значение е, че оценката на клиента за туристическото изживяване е цялостна, тоест туристът оценява изживяването като едно цяло, а не на отделни части. За това ние предлагаме една незабравима и изпълнена с емоции ваканция. Гостите на нашия хотел получават настаняване в уютни и чисти стаи, вкусна и разнообразна храна и напитки на системата all inclusive с високо качество, неограничен достъп до ACTION AQUA PARK, спортна анимация, вечерни програми и забавления за цялото семейство.

– Хотелът Ви се намира в Слънчев бряг – място, което през последните години стана по-популярно като парти дестинация. Какъв е профилът на Вашите гости?

Ние отчитаме, като голям плюс това, че хотелът ни се намира в Слънчев бряг. Истина е, че курортът предлага най-много и на световно ниво места за нощен живот и забавления. Много от заведенията са конкурентни на световноизвестните заведения за хранене и развлечения. Това би трябвало да ни кара да се чувстваме горди. Но не мога да се съглася, че Слънчев бряг е само зона за парти туризъм. В комплекса има и много места за семейства и деца. Много обекти и атракции са проектирани специално за този пазарен сегмент. В курорта има за всекиго по нещо, за парти туристи, за семейна почивка, за любителите на хазарт, за търсачите на адреналин, за СПА процедури и др.

При нас определено преобладават семействата с деца.

– Какви мерки взехте за безопасността на персонала си и за туристите?

– Ние от  AQUA NEVIS CLUB HOTEL, бихме искали да заявим, че здравето и безопасността на нашите гости и служители е основен приоритет и е продължение на нашите дейности по устойчив туризъм.

За да се предотврати пандемията на Covid-19 и други епидемични заболявания в този критичен период, нашите хигиенни практики, които винаги са от първостепенно значение за нас, се следват и актуализират с докладите на Министерството на здравеопазването и Световната здравна организация. Нашата цел е да предоставим безопасна и незабравима почивка.

Всички служители получават подробно обучение за Covid-19 и  неговата поява.  Те са запознати с разпространението и начините за предотвратяване на епидемични заболявания. Служители действат със съзнанието за опазване здравето на себе си и на нашите гости, а практиките се следят постоянно от нашия одит екип.

Служителите, които са в тясна връзка с нашите гости, действат в съответствие с правилото за безопасно социално дистанциране и работят с лични предпазни средства (ръкавици и маски).

Служебните превозни средства, които използваме за превозване на нашите служители, са в съответствие с правилото за социално дистанциране. Пътуващите използват маска в превозното средство. След направен превоз на служители, се извършва дезинфекция на превозното средство.

В помещението за отдих на персонала е направено разпределение в съответствие с правилото за социално дистанциране.

Ежедневна дезинфекция се прилага в нашите квартири.

Използваните от служителите текстилни материали и униформи се изпират при висока температура с препарати, съдържащи дезинфектанти.

Предприети са мерки за разширяване на зоната за социално дистанциране в приемната зона (Рецепция) и транзакциите се извършват без близък контакт, за да не се надвишава сигурният лимит на дистанция.

Всички повърхности и материали използвани в приемната зона се почистват и дезинфекцират в съответствие с плана за почистване и дезинфекция, както и в другите ни общи зони.

Всички служители, работещи в отдел хотелско домакинство използват ръкавици и маски за еднократна употреба. Нашите служители дезинфекцират ръцете си, преди да влязат във всяка стая. При преминаване от една стая в друга, ръкавиците, маските и кърпите за почистване се заменят с нови.

След почистване на помещението всички твърди повърхности, които се докосват с ръка, се дезинфекцират с дезинфектант съдържащ алкохол, а за дезинфекция на меките повърхности се използва парна машина, в допълнение дезинфекция се извършва систематично с машина, за да не остане необработена зона в стаята.

Текстилните продукти се перат в наши собствени перални при висока температура със съдържащ дезинфектант перилен препарат на автоматични дозиращи машини.

В нашите общи зони, тоалетни, входове за ресторанти, рецепция и много други зони има осигурени безконтактно устройства за  дезинфекция на ръцете.

Асансьорите могат да се използват от цяло семейство, без да се превишава определения брой хора. Съветваме гостите да не използват асансьора с някой, когото не познават. На входа и в самият асансьор има устройства с дезинфектант на разположение на гостите. Съгласно програмата за почистване и дезинфекция, се извършва почистване и дезинфекция на определено време на всички асансьори и се водят записи.

На всеки вход на нашите зони за хранене и напитки има дезинфектант за ръце. Според новите изисквания за системата на обслужване на блок маса влизането в ресторантите е задължително с маски. Предоставят се ръкавици на всеки, който влиза в ресторанта да се обслужва от блок масата.

Материалите за сервиране на бюфета се заменят с нови на всеки половин час и местата за хранене в нашия ресторант са допълнително намалени. Покривки и салфетки от плат не се използват.

Масите се дезинфекцират след всяка употреба. Продукти като сол и черен пипер се предлагат за еднократна употреба през този период.

Посудата, която се използвани в нашите заведения, се мие в съдомиялна машина с автоматична система за дозиране и при висока температура. Всички наши процеси на производство и представяне се експлоатират в съответствие с правилата на Системата за управление на безопасността на храните ISO 22000. Поддържат се под постоянен контрол от нашия отдел за хигиена и от нашия екип по безопасност на храните.

Извършваме периодично микробиологични анализи от акредитирана лаборатория на: вода, лед, храна, повърхност, тампон за ръце и вода в басейните.

Размерът и капацитетът на нашите басейни и  зони за слънчеви бани са изключително достатъчни. В рамките на предпазните мерки на Covid-19 ние увеличихме разстоянието между шезлонгите в съответствие с правилото за социално разстояние. Извършва се ежедневна дезинфекция на шезлонгите.

Стойностите на хлора и pH се поддържат на нивата, посочени от Министерството на здравеопазването с автоматичната система за дозиране в нашите басейни. Измерванията се правят и записват 3 пъти дневно.

Всички наши програми за развлекателни дейности са планирани в съответствие с правилото за социално дистанциране, материалите се използват поотделно в подходящи дейности и се извършва дезинфекция след всяка дейност.

– Има много хора, които не са почивали все още на море, тъй като се притесняват от разпространение на коравируса. В същото време вече валят и много атрактивни оферти за почивки. Кога е моментът да направят резервация, за да не изпуснат лятото.

– Определено тази година е много изгодно да се почива в България. Всички хотели предлагат много атрактивни оферти за настаняване. В момента конкуренцията е голяма и всеки хотел се старае да предложи много добра услуга, на много изгодна цена. Мерките за хигиена и безопасност в момента са на най-високо ниво.

Резервации могат да се направят и в последният момент, защото легловата база не е запълнена на 100%. Това е и тенденцията, изключително много last minute записвания отчитаме този сезон. Наблюдава се също и много висока заетост през уикендите. Средният престой на почиващите е сравнително кратък 4-5 дни.

Ние се радваме на една добра заетост, защото продукта, който предлагаме е уникален.

Обратната връзка, която имаме от гостите е много висока оценка. Радваме се да бъдем в челните места за хотели all inclusive в Слънчев бряг. Това ни мотивира и ни кара да бъдем отговорни, защото и очакванията към нас са много големи. Както казах, ние предлагаме едно цялостно изживяване, една незабравима и изпълнена с емоции ваканция.

– Какви забележителности се намират в близост, които може да предложите на Вашите гости по време на престоя им?

– Най-голямата атракция, която предлагаме на нашите гости е неограничен достъп до ACTION AQUA PARK. Хотелът е разположен в най-големия курорт, който предлага много и различни забавления. Много близо се намира и Стария град на Несебър, който е една изключителна забележителност, цял град под егидата на ЮНЕСКО.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията