Slide
Slide

Пловдив. Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова присъства на светата литургия в църквата „Успение Богородично“ в Пловдив. Литургията бе отслужена от пловдивския митрополит Николай.  На службата присъстваха кметът Здравко Димитров, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, областният управител на Пловдив Дани Каназирева, генерал-майор Явор Матеев и директорът на ОИ “Старинен Пловдив” Богомил Грозев.

Митрополит Николай дари икона с образа на Божията майка на вицепремиера Марияна Николова по случай именния й ден. “Нека тя да Ви вдъхновява в благодетел и благочестие”, пожела митрополитът.

Най-важните новини от туризма в България тук

България има над 4000 обекта за поклоннически туризъм.Това стана ясно по време на работна среща на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с пловдивския митрополит Николай. Двамата разговаряха в рамките на работно посещение на вицепремиера в Пловдив.

Министерството на туризма разработи религиозно-поклоннически дестинации с помощта на работна групаот експерти от Светия синод, българския туристическибранш и изявени културни дейци, информира министърът.Тя посочи още, че в Националния публичен регистър нахрамовете в Република България има налична информацияза над 4000 църкви, манастири, джамии, синагоги, принадлежащи към традиционно представенитевероизповедания в Република Българияхристиянство, ислям и юдаизъм. Убедена съм, че със съвместни усилия с Вас и останалите религии можем да работим за тяхнотопопуляризиране и включването им в дестинациите, за даутвърдим страната като привлекателна дестинация за 4 сезона, подчерта вицепремиерът.

Митрополит Николай коментира, че е важнопоклонниците да посещават работещи, „живихрамове, зада усетят вярата.

По време на работната среща двамата се обединиха околоидеята, че този вид специализиран туризъм има огроменпотенциал, и акцентираха, че трябва активно да се работиза популяризирането му. Те се договориха за оперативнидействия в кратки срокове и последващи експертни срещи.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията