Лимасол/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

Лимасол. Девет мерки, стимулиращи туризма, ще бъдат въведени в Кипър, съобщиха от министерството на туризма на Острова на Афродита. Местните власти съобщиха, че новите предложения са необходими, за да може туристическият сектор в Кипър да се възстанови възможно най-бързо от последиците от пандемията на коронавируса.

Мерките са разработени от заместник-министъра по туризма като част от националната туристическа стратегия до 2030 г. и наскоро одобрени от Министерския съвет. Говори се основно за алтернативи на традиционния плажен туризъм, които се очаква най-бързо да се възстанови. Става въпрос за бизнес, гастрономически, спортен и други видове туризъм, които държавата поставя като основен приоритет в развитието си в туризма през следващото десетилетие.

Кипър обяви плановете си за летния сезон, ще пуска и руски туристи

Предстои да бъдат въведени следните стимули – 1. За организиране на конференции и срещи в Кипър, 2. Схеми за субсидиране на събития за популяризиране на вино, гастрономия и местни продукти, 3. Финансова подкрепа за организирането на международни спортни събития в Кипър, 4. Програма за гостоприемство към чуждестранни спортни отбори, клубове и асоциации за обучение и подготовка в Кипър, 5. Финансова подкрепа за сертифициране на услуги за гмуркане и отдих в Кипър,

Гърция и Израел подписаха споразумение в сферата на туризма

6. Стимули за акостиране на круизни кораби в Кипър, 7. Стимули за организиране на туризъм по интереси, 8. Стимули за създаване или обновяване на инфраструктура и съоръжения за туризъм със специален интерес, насочени към хотели и туристическо настаняване, кетъринг и юридически лица, 9. Стимули за създаване или модернизиране на инфраструктура и съоръжения за туризъм със специален интерес, насочени към общини и общности. 

„България Ер“ пуска нова самолетна линия между София и остров Крит

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията