Николина Ангелкова заедно с Лиз Ортигуера, изпълнителен директор на Асоциацията Pacific Asia Travel, Франк Джервейс, изпълнителен директор на Groupe Pierre & Vacances, Грегори Лантер, директор Развитие Club Med SAS и Холи Бъдж, основател на неправителствена организация по време на участието им в дискусия на тема „Устойчивото развитие в туризма изисква реорганизация на индустрията“
Slide
Slide

Световният туристически форум събра на едно място над 350 делегати от над 80 държави

Евора, Португалия. A World for Travel – световният туристически форум в Евора, Португалия събра на едно място представители на всички направления в туризма с целта да бъде постигната единна стратегия за промяна и създаване на по-стабилна туристическа индустрия и бе открит от президента на Португалия Марселу Рибелу ди Соза. По информация на организаторите в двудневното събитие участваха присъствено над 350 делегати, а над 3000 се включиха дистанционно от общо над 80 държави.

Николина Ангелкова по време на участието си в първия ден от A World for travel в панела „Туристите се завръщат“, заедно с многоуважаемия д-р Талеб Рифай, бивш генерален секретар на Световната организация по туризъм и Томохиро Канеко, главен директор на Международния департамент по туризъм в Агенцията по туризъм на Япония.

„Туризмът е създаден и се управлява от хората за хората и човешкият фактор в туризма е непреодолим по важност. Освен изграждане на нови хоризонти и промяна в туристическия продукт в следствие на новите реалности, нашата водеща грижа трябва да бъде запазването на работещите в сектора и изграждането на нови кадри за туризма. Всяко предприятие в бранша се основава на работещите в него – от способностите на камериерката и пиколото до висшия мениджмънт и визията му за развитие“, заяви Николина Ангелкова по време на участието си като говорител във форума.

Николина Ангелкова участва в двудневен световен туристически форум в Португалия

С Джулия Симпсън, президент и главен изпълнителен директор на Световен съвет по пътувания и туризъм (WTTC), Марибел Родригес, вицепрезидент на WTTC, отговарящ за Събития и реклама и Лола Уна Гардена, директор на офиса на WTTC в Брюксел, които подкрепиха идеята през 2022 г. България да бъде домакин на съвместна конференция за възможностите за инвестиции в туризма на Балканите.

По време на срещите, които проведе в рамките на двудневното събитие в Евора, Николина Ангелкова събра международна подкрепа, в това число от ръководителите на водещите световни туристически организации за идеята през 2022 г. България да бъде домакин на съвместна конференция за възможностите за инвестиции в туризма на Балканите.

Николина Ангелкова с д-р Талеб Рифай, бивш генерален секретар на Световната организация по туризъм, Едмунд Бартлет, министър на туризма на Ямайка и Найеф ал Файез, министър на туризма и антиките на Йордания

Над 70 държави в света са зависими от туризма като сектор, съставляващ 440 милиона работни места, създадени в световен мащаб. Резултатът от глобалната пандемия нанесе най-голям удар в този сектор и заедно с неравния процес по ваксинация в целия свят, възстановяването му все още е възпрепятствано. „Когато пазар като туристическия е в криза, е наложителна експресната намеса на правителствата, които да съумеят да създадат механизми за финансова подкрепа на бизнеса. Вътрешният туризъм, колкото и ефективен да е, няма да успее да замести приходите, които се постигат благодарение на чуждестранните туристи“, допълва Николина Ангелкова, която бе поканена да участва в два от дискусионните панели за проблемите в сектора, които възпрепятстват устойчивото му възстановяване и развитие след COVID-19.

Стартира онлайн игра „Символите на Варна!“

През двата дни на провеждане на първото издание на A World for Travel (16-17.09.2021 г.) участие в събитието взеха над 30 презентатори и участници в дискусионни панели, сред които министри на туризма, неправителствени организации и лидери в индустрията, представляващи всички гледни точки, които да споделят ценен опит и научени уроци.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията