Slide
Slide

Евора, Португалия. Над 20 бивши и настоящи министри на туризма, представители на водещи световни туристически организации и компании участват във форума A World for Travel, който се провежда днес и утре в Португалия. На събитието присъстват и жураналисти от популярни медии. В конференцията участва Николина Ангелкова, която в периода 2014-2020 г. бе министър на туризма, а след това и народен представител. Форумът включва над 30 презентации, панелни сесии и дискусионни групи.

„Туризмът се завръща към нормалността, а световните лидерите градят стратегия и визия за нови хоризонти. Вижда се оптимизъм и послания за ново начало. Участвам във форума A World for Travel, който се провежда днес и утре и събира на едно място световни лидери на мнение в туризма, експерти и медии“, заяви във своята фейсбук страница Николина Ангелкова.

Тя посочва, че има възможността да се срещне отново с приятели и партньори, с които винаги е поддържала конструктивен диалог и заедно гледат в една посока за бъдещето на сектора.

„Удоволствие е за мен отново да разговарям с Питър Грийнбърг, редактор в CBS News и водещ журналист, който редовно участва с репортажи по най-важните теми от туризма.
Заедно с нас на снимката е и Найеф ал Файез, министър на туризма и антиките на Йордания и голям приятел на България“, споделя още Ангелкова.

Участниците във форума може да проследите тук

Програмата на A World for Travel е тук

„Предвид тенденцията китайските туристи да търсят нови туристически дестинации, възможността техният интерес да бъде насочен към България е голяма. Богатствата, които България притежава в културно-исторически аспект и възможностите за този тип туризъм да генерират в пъти повече посетители са огромни. Още повече, че пандемията прави по-малките държави на туристическата карта по-привлекателни, заради вече предпочитаните малки групи туристи и компактни посещения.
България е в топ 3 в Европа по брой открити артефакти и това я прави съкровище, което чака да бъде открито от азиатските туристи. Това заявих на срещата си с Аманда Ванг, представляваща trip.com Group, които обединяват водещи онлайн платформи за резервации на пътувания и туристически продукти, насочени към азиатския пазар.
Кризата с Covid-19 е важно да се използва като възможност и действията ни да бъдат насочени и към развиване на нови възможности за туристическия бизнес и маркетирането на страната ни пред нови пазари“, сподели Ангелкова.
„Джулия Симпсън, изпълнителен директор на Световен съвет по пътувания и туризъм (WTTC), Марибел Родригес, вицепрезидент на WTTC, отговарящ за Събития и реклама и Лола Уна Гардена, директор на офиса на WTTC в Брюксел приеха поканата ми да посетят страната ни. Идеята, която подкрепиха по време на днешния ни приятелски разговор, е през 2022 г. България да бъде домакин на съвместна конференция за възможностите за инвестиции в туризма на Балканите.
В този формат споделих за трудностите, които среща туристическият бизнес в задържането на кадрите, който в следствие на ограниченията и затварянето на обекти през пандемията и липсата на предвидимост, губи своите служители, които предпочитат да се пренасочат към други сектори. Не можем да позволим това да стане трайна тенденция, а трябва да работим още по-усърдно за задържането на работещите в сектора.
В рамките на срещата дамите споделиха своите отлични впечатления от плажовете и условията за летен туризъм в България и по-конкретно в Слънчев бряг. Добрите възможности у нас са реалност, защото българският бизнес е поставил устойчиви основи“, заяви още бившият ни министър на туризма.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията