Slide
Slide

Министрите положиха клетва

София. Президентът Румен Радев представи структурата, състава и приоритетите на новото служебно правителство. Това стана на официална церемония в президентството, а за първи път в най-новата история на България служебен кабинет предаде властта на друг служебен кабинет. „Това, което ни мотивира при встъпване в длъжност, е думата „отговорност“, заяви премиерът Стефан Янев.

Стела Балтова за трети път ще бъде министър на туризма (вижте имената на министрите в служебния кабинет)

„Можем да погледнем с удовлетворение през месеците през които носихме отговорност. Правителството разкри тежкото наследство, осветли и пресече множество корупционни схеми, прекрати рекета върху бизнеса, упражняван от предишното управление, усъвършенства се Планът за възстановяване и устойчивост, организира присъственото обучение в училище“, заяви президентът Румен Радев.

Той добави, че с дейността служебните министри са върнали част от доверието на българите в институциите. „Разграждането на олигархичната схема ще изисква много усилия и време, ще ви организират протести, стачки и компромати, ще ви товарят с греховете на старата власт. Върху вас ще се изсипят последствията от десетилетия на застой, компрометираната още от началото ваксинация. Аз очаквам от вас освен укрепването на държавността и организирането на честни избори, поредните“, добави Румен Радев.

Основната задача пред новото правителство ще бъде да организира и осигури безпроблемното протичане на вота на 14 ноември, когато ще се проведат избори 2 в 1 –  президентски и предсрочни парламентарни.

Министър-председателят Стефан Янев и членовете на Министерския съвет ще проведат първо заседание на новото служебно правителство. Заседанието ще се състои днес от 11 часа.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията