Доц. д-р Стела Балтова/Снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

София. Доц. д-р Стела Балтова ще бъде за трети път служебен министър на туризма. Това става ясно от днешния брой на „Държавен вестник“, в който са публикувани имената на новите служебни министри. Кабинетът ще бъде представен точно в 9 часа днес от президента Румен Радев. Стефан Янев остава премиер и на новото служебно правителство. Досегашният финансов министър Асен Василев няма да бъде част от екипа на Янев. С поста министър на икономиката се разделя и Кирил Петков.

Стела Балтова: 70% е увеличението на туристите това лято спрямо м.г. (видео)

Припомняме Ви, че Стела Балтова е родена в гр. Ямбол. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на френски език „Захари Стоянов“ – гр. Сливен.

Завършва Химикотехнологичния и металургичен университет, София и специализира в Университета на Северен Елзас, Франция. Магистър е по дигитален маркетинг.

Притежава различни бизнес квалификации от европейски и световни институции.

В периода 2002-2005 г. е на дипломатическа работа като ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси в Копенхаген, Дания, където отговаря за привличане на чуждестранни инвестиции, промотиране на България като туристическа дестинация, насърчаване на износа. По-късно работи в дирекция „Външноикономическа политика“ на Mинистерството на икономиката и енергетиката.

През 2007-2009 г. е заместник-председател на Държавна агенция по туризъм. Координатор е на Средносрочна национална рамкова инвестиционна програма в туризма. Ръководи и участва в проекти в областта на националния маркетинг и управлението в туризма (2008-2019). Национален експерт в международни организации в областта на платформената икономика, индекси за дигитална готовност в ученето през целия живот, уменията за интелигентни градове.

Заради експертните си умения и богат опит, през 2017 година е поканена за служебен министър на туризма в правителството на проф. д-р Огнян Герджиков. През май т.г. за втори път е част от служебния кабинет, но този път в екипа на Стефан Янев, а днес Балтова за трети път заслужено отново получава висока оценка и признание от президента.

Д-р Стела Балтова е доцент по икономика на бизнес услугите (2014). Преподава в магистърски програми „Управление на туризма“, „Ивент мениджмънт“, „Предприемачество и иновации“ на Международно висше бизнес училище – Ботевград. Директор е на Центъра за продължаващо обучение във висшето училище.

Ето състава на служебния кабинет:

Стефан Динчев Янев за служебен министър-председател на Република България;

Гълъб Спасов Донев за служебен заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика;

Бойко Илиев Рашков за служебен заместник министър- председател по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи;

Атанас Ангелов Пеканов за служебен заместник министър- председател по управление на европейските средства;

Валери Иванов Белчев  за служебен министър на финансите;

Стела Иванова Балтова за служебен министър на туризма;

Георги Великов Панайотов за служебен министър на отбраната;

Стойчо Тодоров Кацаров за служебен министър на здравеопазването;

Виолета Колева Комитова за служебен министър на регионалното развитие и благоустройството;

Николай Денков Денков за служебен министър на образованието и науката;

Светлан Христов Стоев за служебен министър на външните работи;

Янаки Боянов Стоилов  за служебен министър на правосъдието;

Велислав Величков Минеков  за служебен министър на културата;

Асен Петров Личев  за служебен министър на околната среда и водите;

Христо Георгиев Бозуков  за служебен министър на земеделието, храните и горите;

Христо Владимиров Алексиев за служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията;

Даниела Тодорова Везиева за служебен министър на икономиката;

Андрей Стефанов Живков за служебен министър на енергетиката;

Андрей Георгиев Кузманов  за служебен министър на младежта и спорта.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията