Slide
Slide

Лондон. Британското летище Хийтроу вече не е най-натовареното летище в Европа, съобщава ТАСС. През 2019 г. – преди пандемията, то бе начело на списъка, но през август е обслужило 19,5 хиляди полета. Това го нарежда на десето място по натовареност.

От днес Италия, Испания, Дания и Малта преминават в „зелена“ Covid зона

Начело в класацията е летище Схипхол в Амстердам с 33 хиляди полета. В ТОП 10 на най-натоварените летища влизат въздушните пристанища на Анталия, Атина, Барселона, Мадрид, Майорка, Истанбул и Франкфурт, както и летище Шарл де Гол в Париж.

Пътническият трафик на летище Хийтроу през миналия месец достигна 2,2 милиона. Това е най-високото ниво от пролетта на 2020 г., но само 29% от нивото от август 2019 г. Една от причините летището да отстъпи по натовареност пред конкурентите си в ЕС са ограничените пътувания от и до Острова, наложени от британските власти.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията