Slide
Slide

Брюксел. В Брюксел Европейската комисия ще представи указания за оставяне на границите в ЕС отворени в условията на мерки за спиране на разпространението на новия коронавирус, съобщи БНР. Министрите на финансите на страните от Европейския съюз ще обсъдят чрез видеоконферентна връзка ситуацията с коронавируса.

Транспортният министър: От сряда – без полети от Италия и Испания! Германия затваря границите си

Сърбия обяви извънредно положение. Германия въвежда строг контрол по границите си с Франция, Австрия, Дания, Люксембург и Швейцария. Полша е затворила границите си за не-полски граждани. Русия ще намали полетите до и от държави от Европейския съюз.

Португалия ще затвори границата си с Испания за туристи за поне месец. Движението на стоки и хора, които пътуват по работа, все още ще бъде разрешено, но не и за тези, които пътуват за развлечение и туризъм. Ограниченията за пътуване ще важат както за сухопътните, така и за въздушните граници между Испания и Португалия.

Заради коронавируса Австрия забрани събирането на едно място на повече от 5 души

На всеки британец над 70-годишна възраст ще бъде наредено „в рамките на следващите седмици“ да остане у дома за продължителен период от време. Целта е във Великобритания да бъде предпазена тази уязвима група от населението.

Норвегия реши да отложи облагането на заплатите с данъци.

Черногорските власти забраниха влизането на чужденци и наложиха задължителна карантина за всички граждани, идващи от чужбина.

Гърция затваря курортите си от днес

Черна гора остава последната държава в Европа без коронавирус. Там бе спрян общественият транспорт и затворено въздушното пространство на страната. Автобусите и влаковете спират да се движат днес, а въздушният трафик спира от утре.

Властите в Ню Йорк наредиха всички барове и ресторанти да бъдат затворени. Ще се правят само доставки по домовете.

САЩ въведоха забрана за влизане на чужденци, пребивавали или преминали транзитно през Великобритания и Ирландия

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията