Slide
Slide

Виена. Заради пандемията от Covid-19 Австрия ще забрани събирането на едно място на повече от 5 души, съобщи БТА, като цитира Франс прес и Ройтерс. От вторник затварят ресторантите.

По-рано на жителите на австрийската провинция Тирол беше наложена забрана да напускат домовете си

Министър-председателят провинцията Гюнтер Платер обяви по националната телевизия, че на населението в Тирол се забранява да напуска домовете си.

Крайната мярка се налага, тъй като Тирол е австрийската провинция, засегната в най-голяма степен от коронавируса и разпространението на заразата продължава.

Наложената забрана допуска няколко изключения – за жизненоважни покупки на хранителни стоки, посещение на лекар или изпълнение на рецепта.

Разрешено е напускане на дома на хората, които остават на работните си места, това са предимно служители на пощите, полицията, банките, аптеките, медицински персонал и служители в магазините за хранителни стоки.

Австрия спря въздушните връзки с Русия, Украйна, Нидерландия и Великобритания заради Covid-19

Австрия спира въздушните връзки с Русия, Украйна, Нидерландия и Великобритания в усилията си да овладее разпространението на новия коронавирус, съобщи канцлерът Себастиан Курц.

„За да се спре понататъшното внасяна на вируса от чужбина, ще бъдат затегнати правилата за влизане в страната ни. Забранява се влизането на туристи директно от Великобритания, Холандия, Русия и Украйна. С тези страни се спират въздушните връзки“, заяви Курц на заседание на Националния съвет на Австрия – долната камара на парламента.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията