Банско. Общинският кризисен щаб в община Банско днес излезе с нови препоръки във връзка с усложнената обстановка от разпространението на коронавируса и в съответствие с  препоръките на Националния оперативен щаб за спазване на социална дистанция.

„Всички собственици, управители и работещи в хотелиерския бранш да предприемат всички необходими мерки за неприемане на нови туристи, а настанените в момента да бъдат запознати и задължени да изпълняват мерките, определени от Националния оперативен щаб. Да бъде ограничено свободното движение извън хотелските комплекси и места за подслон на пребиващите в тях гости“, се казва в препоръките на Общинския кризисен щаб.

Препоръчвам да бъдат предприети мерки за предсрочно прекратяване  престоя на гости на хотели и места за настаняване!, заявява кметът на Банско Иван Кадев, който е председател на Общинския кризисен щаб.

Останалите препоръки:

  • Да бъде преустановено посещението на всички търговски обекти на територията на Община Банско, в т.ч. фризьорски и козметични салони и не само. Всички хранителни магазини, аптеки, бензиностанции, банкови и застрахователни офиси да спазват строго определените санитарно – хигиенни условия. В противен случай, ще бъдат предприети всички необходими законови мерки за преустановяване на дейността им.
  • Гражданите и гостите на Община Банско да преустановят всички групови форми на дейност и мероприятия и да спазват определените от Националния оперативен щаб  санитарно – хигиенни изисквания.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК