Slide
Slide

Aтина. Регламентираните плажове и ски курорти в Гърция ще бъдат затворени от неделя – 15 март. Те бяха включени в списъка на мерките на гръцкото правителство за предотвратяване на разпространението на коронавируса, предаде БГНЕС.

„Току-що наредих всички плажове и ски курорти от утре да бъдат затворени. Ситуацията е сериозна и изисква отговорност от всички. Да избягваме обществени места с твърде много хора. Нека всички се придържаме към новостите, които обстоятелствата изискват“, написа гръцкият премиер Кириакос Мицотакис в официалния си акаунт в Twitter тази вечер.

Според медиите в Гърция някои граждани са решили да използват слънчевото и топло време и вместо у дома, са решили да посетят някои от плажовете до Атина.

Гръцките власти обявиха в събота нови 38 случая на заразени с новия коронавирус, с което общият им брой в страната достигна 228. В момента в болниците в страната са настанени 57 пациенти с COVID-19.

Решението на правителството на Република Гърция за затварянето на всички хотели е за времето от днес -15 март, до 30 април 2020 г.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията