Slide
Slide

София. Предвид резкия скок в броя на заболелите от COVID-19 във Великобритания и Ирландия, САЩ разширяват забраната за влизане на чужденци на територията на страната, съобщават от Министерството на Външните ни работи.

Новите мерки ще влязат в сила от 17 март и забраняват на територията на  САЩ да бъдат допускани чужденци, които през последните 14 дни преди датата на предполагаемото им влизане в страната са пребивавали или преминали транзитно през територията на Великобритания и Ирландия.

Мерките няма да е отнасят за:

–           Чуждите граждани, имащи право на постоянно пребиваване в САЩ и техните съпруги/съпрузи;

–           Съпруг/съпруга на американски гражданин;

–           Родител или законен представител на американски гражданин или на лице с постоянно пребиваване в САЩ, ако последните са неженени/неомъжени и са на възраст под 21 години;

–           Брат/сестра на американски гражданин или на лице с постоянно пребиваване в САЩ, ако и двамата са неженени/неомъжени и са на възраст под 21 години;

–           Съпруги/съпрузи или деца на членове на въоръжените сили на САЩ;

–           Членове на самолетни и морски екипажи;

–           Притежатели на визи тип А-1, А-2, С-2, С-3, Е-1, G-1, G-2, G-3, G-4, от NATO-1 до NATO-4 и NATO-6;

–           Лица от държавен интерес;

–           Търсещи убежище, и др.

Българските граждани, които желаят да пътуват за САЩ през Лондон след влизане в сила на ограничението, следва да изберат алтернативен маршрут, тъй като няма да бъдат допуснати да продължат пътуването си за САЩ.

Към момента, освен Великобритания и Ирландия, забраната включва и следните държави – Китай, Иран, Австрия, Белгия, Чешката република, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Италия, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Словакия, Словения, Испания, Швеция и Швейцария.

Забраната е без определен краен срок и не се отнася за тези чужденци, които са започнали пътуването си към САЩ, преди тя да е влязла в сила.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията