Slide
Slide

Тежкотоварна техника унищожава защитените дюни до къмпинг „Смокиня”. За това алармира Васил Гюров във Фейсбук.

„Така изглеждат днес защитените дюни на къмпинг Смокиня! Много удобно – през януари. Единственият коментар: ИЗМЕТ!!!” – написа музикантът и екоактивист Васил Гюров в своя профил. Той публикува снимки, на които се вижда се виждат щетите по защитената територия.

Министерството на туризма започна незабавна проверка срещу неизвестен извършител.

„Експерти на ведомството на място ще установят дали има незаконни дейности. В прерогативите на ведомството се включват териториите на морските ивици, по закон то не е оторизирано да прави проверки на имоти до плажа”, съобщават от ведомството за bTV.

Снимка Васил Гюров/Фейсбук

Малка част от коментарите и големия отзвук в социалната мрежа

Zaritza Georgieva Vaso Gurov дюните ли са изорали? При онези двете големи каравани, дето бяха върху тях пльокнати в началото на дюните ли!? ?

Петко Горанов Това на снимката е бившия к-г „Веселие“, сега „Грийнлайф“, собственост на областния управител на София-град от „Атака“ Николай Пехливанов.
Плажовете се редуват така: Каваци-Север, Каваци-Юг, Смокиня, Веселие (Грийнлайф)

Лидия Борисова Пак ли изравняват дюни?!

Vaso Gurov Ако някой има път натам, да се обади!

Георги Георгиев Имаше един период ,в който всяка година бяхме там,основно в кръчмата „Форт Нокс“.,.. 😉

Stefan Petkov Те фиордите застроиха, камо ли „Смокиня“!!! 🙁

Stela Asparouhova Не могат ли да бъдат съдени по някакви общоевропейски закони за защита на природата? … Въпреки че и в другите части на Европата щом има силно лоби и финансови интереси си се строи, въпреки протестите.

Vaso Gurov могат … и по общочовешки закони да бъдат съдени!

Peter Aleksandrov Stoinov Stela, ние тук си имаме работа с гангстери организирани престъпници. Разликата от онези времена е, че все още границите са отворени.

Stefan Petkov Бетон се лее из ведро,
и вече само с колело!

Stefan Petkov Не знам дали някой е чувал за „Райския залив“ до Созопол… И дали е виждал на какво е заприличал… И до там практически няма достъп, а ако все пак успееш да пробиеш- плажчето е частно (се оказва) има два чадъра и 4 шезлонга (заемащи по-голямата му част), за които си плащаш!

Svetlana Stavreva Не можем да познаем Райския залив и фиордите,където минаха младежките ни лета.

Iskra Ivanova Svetlana Stavreva прекрасно място и незабравими мигове ….Жалко останаха само спомени

Георги Георгиев Отдавна вече не е „райски“…..

Todor Stavrev Ужас

Mihail Stanchev Пълни изроди! И тва е с 100% благословията на кмета лапчев!

Петко Горанов лапчев е на Царево, тук става дум за созополския кмет

Vaso Gurov От един дол дренки – фенки на „заменки“

Боева Боеви Моля!!!!
Разсипват любимото ми място???

Buhalche Krispin Гадна история…

цветан мънгов … алчността , алчността … режат клона , всички пропадаме ….

Zaharin Zaharinov Разстрел,само това!!!

Veliko Velikov В Тикволандия….на Мутроморието е така……

Виктор Льондов Единственото което може да се направи Е : – ДА СЕ ЗАБРАНИ …З А В И Н А Г И …..ВСЯКАКВО СТРОИТЕЛСТВО И ЦЯЛАТА ЗОНА ДА СЕ ОБЯВИ ЗА ..ВСЕНАРОДЕН .СВОБОДЕН ПЛАЖ !!! НИКАКВИ КОНЦЕСИИ И ЗАПЛАЩАНЕ В ЦЯЛАТА ЗОНА !!! ДА СЕ ОТКРИЕ ТОЗИ , КОЙТО Е РАЗОРАЛ ДЮНИТЕ И ТЕЗИ , КОИТО СА МУ НАРЕДИЛИ ….ДА БЪДАТ ВКАРАНИ В ЗАТВОРА ЗА НАЙ – МАЛКО –20 ГОДИНИ …..БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ !!!

В същото време Данаил Цанков алармира в своя профил във фейсбук, че със строежи се съсипва и плаж Иракли.

„По работа минах по пътя Бургас – Варна и реших да се отбия през Иракли, ей така да погледам морето и да се сетя за едни хубави времена прекарани там.
Когато стигнах заварих страховита гледка – бетон се лее като за световно на мястото на ламариненото (единственото заведения, което имаше в района навремето) и бунгалата, които бяха около него. Това го очаквахме, просто не може такова райско кътче да не бъде осрано, но голямата изненада дойде, когато видях, че общината е сложила нови пътни указателни табели на разклона към село Емона, където е указано, че освен към Емона отбивката води и до плаж Иракли, а ако продължите направо, където преди пишеше плаж Иракли, вече отивате към плаж Вая. Освен това малко след този разклон има поставен постамент за бариера, която на практика ще затвори пътя до плаж Иракли, който път е строен с парите на нашите бащи и майки. Тарикатите сменят имена, заграждат пътища, засират с бетон и ни лишават нас и децата ни от достъп до един от последните хубави и диви плажове в България.
RIP Иракли, ние няма да те забравим.

P.S. И да вметна, че собственикът на строежите и концесионер на плажа иска 36 лв, за чадър с два шезлонга, ако искате, заповядайте, ако не искате, отивайте другаде. Към 36те лв трябва да добавите и подобаваща сума за паркинг, който паркинг, разбира се, беше държавен път едно време. Ще се видим на море в Гърция“, пише Димитър Цанков.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията