Slide
Slide
И този уикенд кулинарната ни рубрика „В неделя е време за …“ е в кухната на един от най-добрите готвачи в България – шеф Станислав Петков, който е част от екипа на петзвездния хотел Астор Гардън в курорта „Св. Св. Константин и Елена“. Ето как той по интересен начин разчупва традиционната рецепта за любимия на всички ни крем карамел и ни провокира в последния ден от седмицата да си подарим вкусни и сладки моменти в кухнята.

Kрем карамел с портокал, канела, поширана круша с бял шоколад и карамелизирани лешници.

Необходими продукти:

Жълтък – 1 бр
пр.мляко -0,01 гр.
Сметана -0,04 гр
захар – 0,02 гр.
Канела
лешници- 0,01 гр.
Мини круша – 1 бр.
Бял шоколад – 0,01
портокалав сок- 0,020мл.
Нишесте – 0,002 гр.
Желатин – 0,002 гр.

Начин на приготвяне:
В малка тенджера се слагат млякото и канелата, докато млякото стане на половина. В друга тенджера на водна баня слагат жълтъците и сметаната прибавя се портокаловия сок, млякото без канелата, желатина и нишестето. Слага се в силиконова форма и се замръзява. Поставя се на черна дъска и се гарнира с мента, карамелизираните лешници и крушата.

Шеф Петков вляво с поредния си приз
  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията