Доха, снимка Мирослава Митинкова
Slide
Slide
София. Катар включи България в актуализирания списък от държави с нисък риск от разпространение на COVID-19, съобщиха от Министерството на външните ни работи. Карантината при пътуване до страната за български граждани ще бъде намалена от две седмици на една, като вече няма да е нужно те да се изолират в хотел.
След настъпването на пандемията се наложи да направим много анулации, като по-голяма част от тях бяха за почивки в Катар. В тази тежка за всички ни ситуация, ние имахме късмета да получим пълния размер на предплатените самолетни билети, хотелски настанявания и други допълнителни услуги.
В същото време обаче, интереса на клиентите ни към Катар е изключително голям и постоянен, и новината, че България вече попадна в списъка със страни с нисък риск от Covid-19 за държавата Катар ни обнадеждава,
че скоро дестинацията ще е напълно отворена да посреща туристи. Към момента в случай, че има желаещи да пътуват за Катар, трябва да кандидатстват онлайн с формуляр за разрешение за влизане в страната и след влизане на територията й трябва да останат в едноседмична карантина.“, заяви за bgtourism.bg Мирослава Митинкова – собственик на Yasmin Holidays.
Условията за достъп до Мароко също са облекчени. Отпада изискването за представянето на серологичен тест при влизането на територията на страната. Остава изискването за предоставяне на отрицателен PCR тест, издаден до 72 часа преди пристигане.
Ако ви предстои пътуване до някоя от двете страни, информация може да намерите тук:

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

2 години bgtourism.bg – 2 милиона читатели!

Сподели публикацията