София. Останах силно впечатлена от амбицията и замаха на кралството, което иска да покаже своята богата история и природа и приветствам усилията, които полага правителството за развитието на туристическия сектор, който има ключово значение за устойчивото развитие на стопанството на всяка една държава. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с Н. Пр. Месфер Абдулрахман Ал Гасиб, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Саудитска Арабия.

Кралство Саудитска Арабия е изключително важен партньор за България, като оценявайки ролята и влиянието му  в регионален и глобален план, си поставяме за цел да развием взаимноизгодни отношения в области от стратегическа важност за нашите две страни, информира министър Николова. По думите й имаме амбицията заедно да изградим устойчиво, многопластово сътрудничество, което да покрива ключови сфери като енергетика, инфраструктура, инвестиции, туризъм и др.

Саудитска Арабия показа туристическото си съкровище на Марияна Николова, тя посети древния град Ал Ула

Вицепремиерът посочи още, че сред основните приоритети на българското правителство в областта на туризма е позиционирането на страната ни като висококачествена, целогодишна туристическа дестинация, като секторът се очаква да нарасне с повече от 40% през следващите 10 години.

Голям жест на Саудитска Арабия към Марияна Николова и България

Вярвам, че с посещението в Рияд успяхме да надградим нашето двустранно икономическо и политическо сътрудничество, коментира министърът. Според нея и в бъдеще може да бъде продължен нашият общ стремеж към привличането на инвестиции, обмяната на опит и добри практики, развитието на иновации и бизнес проекти, а гражданите на нашите две приятелски страни ще опознават все повече и повече всяка една от тях.

Марияна Николова се срещна с министъра на космонавтиката на Саудитска Арабия принц Султан бин Салман бин Абдулазис Ал Сауд

Посолството много желае сътрудничеството на двете страни да върви напред, за което има и политическа воля на най-високо ниво, коментира Н. Пр. Месфер Абдулрахман Ал Гасиб. Той посочи още, че се водят разговори за създаване на смесена комисия и по този начин ще има възможност да се задълбочи сътрудничеството в икономическите отрасли.  Посланикът изрази задоволство от посещението на вицепремиера Марияна Николова в Рияд, от проведените срещи и постигнатите споразумения, защото по този начин се предприемат конкретни стъпки за задълбочаване на партньорството между двете страни.

Марияна Николова в Саудитска Арабия: Финализирана е работата по споразумението за въздухоплаване между България и Саудитска Арабия и в най-скоро време министрите на транспорта на двете страни ще го подпишат

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията