Slide
Slide

Рияд. Приключи визитата на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова в Саудитска Арабия. Тя посети древния град Ал Ула и областта в Кралство Саудитска Арабия. Домакините представиха едни от най-значимите си и интересни културно-исторически забележителности в региона.

Голям жест на Саудитска Арабия към Марияна Николова и България

Снимки Saudi Gazette

Министър Николова коментира, че културно-историческият туризъм е сред най-търсените туристически продукти. България е на трето място по артефакти в Европа и популяризирането на това богатство е приоритет и в нашата работа, посочи още тя. Именно този сегмент може да подпомогне насърчаването на целогодишния туризъм и по този начин гарантира целогодишна заетост. По думите й този вид туризъм е и продуктът, в който България и Кралство Саудитска Арабия могат да работят за обмяна на опит и сътрудничество.

Древният град Ал Ула е един от най-впечатляващите градове в Близкия Изток. Той представлява мрежа от каменни руини, някои от които са над 2000 години.

Вицепремиерът Марияна Николова посети и иновативния конферентен център Марая, в който се провеждат срещите на лидерите на Арабската лига.

Николова акцентира също, че съществуват отлични възможности за надграждане на двустранните отношения в съхраняването на културно-исторически забележителности от рода на град Дирия, които са ценност не само за своята страна, но и за човечеството като обект на ЮНЕСКО.

Посещението на българския вицепремиер бе проследено от местните медии с голям интерес, с надежда за укрепване на отношенията между двете страни в сферата на туризма и с откриване на директна самолетна връзка между двете държави.

Министър Николова отправи и покана към министъра на туризма на Саудитска Арабия Ахмед Ал Хатиб да посети България и да се запознае с възможностите за туризъм в нашата страна.

Марияна Николова се срещна с министъра на космонавтиката на Саудитска Арабия принц Султан бин Салман бин Абдулазис Ал Сауд

Български туроператори, които имат бизнес в арабските страни, коментираха пред Bgtourism.bg, че визитата на Николова има силата да отключи потенциала и родните ни туристи да преоткрият една нова и интересна дестинация, а арабските – да се запознаят с възможностите за туризъм у нас. 

Марияна Николова в Саудитска Арабия: Финализирана е работата по споразумението за въздухоплаване между България и Саудитска Арабия и в най-скоро време министрите на транспорта на двете страни ще го подпишат

Проектът „Червенo море“ отразява бъдещето на туризма и ще привлече много посетители от цял свят. Той е много амбициозен и иновативен, включващ изграждането на редица острови. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с Джон Пагано, главен изпълнителен директор на проекта „Червено море“. Двамата разговаряха в рамките на работното посещение на вицепремиера в Кралство Саудитска Арабия.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията