Slide
Slide

Сред участниците има и бегач чак от Венецуела. Това е 36-годишният Матс Налсен, който се е записал на 13 км. Сред участниците на 42 км има 71-годишен британец!

Крапец. 157 участници вече са се записали за четвъртото издание на трансграничния маратон Via Pontica, който свързва плажа северно от с. Крапец с румънското селище 2 май. Бегачите са от България, Румъния, Великобритания, Франция, Венецуела и Русия. Днес е крайният срок за записване, а дисциплините са три – 13 км, 21 км и 42 км. За децата ще има дистанция от 2 км. Атлетите в двете най-дълги дисциплини – полумаратон и маратон, ще преминат границата. Стартът е на 1 септември в 06.30 часа.

Трасето преминава покрай Дуранкулашкото езеро, къмпинг „Космос“, последните диви (географски и като устройство) плажове на България, пресичане през пункт Дуранкулак на държавната граница, специално разрешено преминаване по граничната бразда, продължаване по крайбрежната алея на хипарския румънски курорт Вама Веке, където купонът никога не спира и по високия бряг на Румъния.

Сподели публикацията