Посланиците на Индонезия и Полша ще бъдат специални гости на Street food & Art Festival във Варна
Посланиците на Индонезия и Полша ще бъдат специални гости на Street food & Art Festival във Варна
Slide
Slide
Slide
Slide

Индонезийски танци ще допълнят екзотичното културно пътешествие

Варна. Посланиците на Индонезия – Н.Пр. г-жа Сри Астари Расджид и на Полша – Н.Пр. Мачей Шимански ще бъдат специални гости на второто варненско издание на Street food & Art Festival, който ще се проведе от 28 август до 1 септември 2019 пред Аквариума в Морската градина на Варна.

Още в първия фестивален ден ще можем да се докоснем до полската култура със специална кулинарна демонстрация на Йордан Кръстев (Полски клуб, Варна) при това – под съпровода на световноизвестният оперен певец Калуди Калудов и съпругата му Анна Дитри – Калудов. Специален гост на фестивала ни в този ден ще бъде и посланика на Полша в България – Н.Пр. Мачей Шимански.

На 29 август 2019 на кулинарната ни сцена ще се вихрят шеф Станислав Кубарев от Русия и Хюг Бутен от Канада, Сюлейман Уста от Турция и специалните ни гости от Индонезия – шеф Три Прасетьоно – индонезийски готвач в резиденцията на посланика в София. Специалният ни гост в този ден ще бъде и самия посланик на Индонезия в България – Н.Пр. г-жа Сри Астари Расджид.

Освен вкусната храна, приготвена от индонезийския шеф-готвач, посетителите на Street Food & Art Festival „Кино и Храна“ могат да се насладят и на изпълненията на групата по индонезийски танци Pesona Mawar Nusantara (Очарователните рози на архипелага), които ще представят два танца от о. Суматра – “TARI MANGGARO“ и „TARI PIRING“.

Танцът с чиниите и танцът „Мангаро“ представят традициите на западна Суматра. Ръчно изработените костюми на танцьорите за пръв път ще бъдат показани пред българската публика.

Посетителите на фестивала ще могат да се докоснат до Индонезия с всичките си сетива. Не пропускайте индонезийската кулинарна и културна презентация на 29 август 2019г., от 18.00ч, Морска Градина, Варна.

30 август 2019 сме посветили на ориенталската кухня, за която ще ни разкаже Махмуд Албироми – участник в MasterChef, а на 1 септември 2019 кулинарни демонстрации ще ни покажат автентичните вкусове на анголската и корейската кухня.

Във всички фестивални дни ще можем да видим демонстрациите на професионални готвачи – Андре Токев, Васил Янакиев, Калоян Колев, известни блогъри и артисти, а всяка вечер ще завършва с концерти и лятно кино на открито. Белослава, Дичо, Стефан Вълдобрев, Милица Гладнишка, Лили Гелева и Мартин Костадинов и група ASALTO ще озвучат фестивала ни, а някои от музикантите дори ще готвят на живо! Август Попов също ще докаже, че освен артист е и изкусен кулинар!

Приготвили сме атрактивна програма и за децата, както и много кулинарни работилници, в които може да се включите, ако искате да обогатите уменията си в изкуството на готвенето.

Специално подбрани ресторанти и кухни на колела ще приготвят своите уникални предложения, за да се убедите, че Street food културата е много повече от вкусна храна.

Разгледайте цялата ни програма тук. Фестивалът е с ВХОД СВОБОДЕН!

Сподели публикацията