Снимка Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“

Велико Търново. Катедра „Туризъм“ във Великотърновския университет и Quendoo стартират поредица от онлайн мастър клас семинари, а основен фокус в тях е дигитализацията на туризма. Гост-лектор ще бъде Горян Върбанов, съосновател на Quendoo и ръководител на техническия екип и развойната дейност. В рамките на 3 дни, ще бъдат представени, разгледани и тествани функционалностите на облачно базиран софтуер „Quendoo“.

Според Горян Върбанов, този вид семинари с практическа насоченост са наистина от изключителна важност за промотирането на дигиталните новости и тенденции в туризма. „Над 80% от резервациите в туризма се осъществяват онлайн. Това прави познаването на дигиталната инфраструктура в туризма абсолютно задължителен елемент в подготовката на всеки който има амбициите да успее в тази индустрия“, споделя Горян Върбанов.

„Започнахме организацията на този Мастър клас преди около половин година. Той е в резултата на успешната колаборация между бизнеса и катедра Туризъм, която е стратегически важна за създаването на успешни кадри в нашата индустрия. За нас е от изключително значение студентите в нашата катедра да придобият опит в използването на най-иновативните продукти в сферата на туризма“, казва Олга Алинова Манчева-Али, преподавател в катедрата по туризъм във ВТУ и организатор на проекта.

Quendoo разработва PaaS решение, което дава възможност на хотелиери да бързо и лесно да създадат дигитален представяне на своя хотел и да го свържат с основните онлайн канали за дистрибуция.

Основните продукти на платформата са:

Booking engine, който позволява резервации през сайта на хотела или мястото на настаняване;
Channel manager, който синхиронизира наличности и цени в различни канали за дистрибуция OTA (online travel agencies) като booking.comexpedia.com, Airbnb и др.;
Website generator, чрез който лесно може да се създаде уебсайт за даден хотел или място за настаняване.

Обучението ще се проведе в хибриден формат  и ще бъде достъпно за всички които имат интерес в сферата ма дигитализация на туризма.

Датите са 13 март, 27 март и 24 април т.г.

Началото е в 10:30, с продължителност 2 часа.

За да получите достъп, е необходимо само да  попълнете формата на следния линк: https://forms.office.com/e/JcwxfQ8E5s  след което ще ви получите линк за включване.

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA