Slide
Slide

Бургас. Над 35 000 туристи са посетили остров Света Анастасия тази година. Това коментира в ефира на БНР Бургас Радовеста Стюърт, директор на общинското предприятие „Туризъм“.

„Тези посещения са реализирани в един много кратък период от време. Продължаваме да пътуваме. В следващите месеци продължаваме да предлагаме екскурзия до Острова с новия катамаран „Бургус“, каза Стюърт.

Стюърт припомня, че комплекс „Ченгене скеле“ също е отворен за посещение от края на август. 

До неделя можете да разгледате Фестивала на пясъчните скулптури, предстои последен тематичен уикенд в Бургас

„Започнахме да посрещаме и първите, които искат да реализират своите събития в залата. В момента оперираме малко над нашия капацитет. Всички, които не са успели да се насладят на мястото, поради много хора там, ще имат тази възможност през есента. Тогава е и времето на черноморската риба, времето на рибарите. Ще се опитаме да правим и уикенд събития, които да представят местните рецепти, местните познания на рибарите, техните практики.“, сподели Стюърт.

Благодарение на проекта „Силата на водата“ туристическият обект Акве Калиде разкрива най-древната история на Бургас.  Стюърт издава, че всички посетители на това място скоро ще бъдат приятно изненадани от нова атракция.

Според нея, тази година много от туристите са избрали Бургас и за по-дълъг престой. 
„Това го наблюдавахме в хотелите от по-горен клас. Там виждаме, че хора остават за седмица, възползват се от плажа. Разбират, че съотношението качество-цена в Бургас е наистина по-високото от колкото в малките населени места. Уикенд туризмът е силен и това лято, защото най-много туристи идват от страната.“
 
Успешен е сезон 2021 година според директора на общинското предприятие „Туризъм“.
 
„Българският турист избра родното Черноморие.  Той е и най-добрият за нас – той потребява, той познава менюто. Той е дошъл, за да си изкара добре, познавайки дестинацията и се наслаждава. 85% от посетителите на Острова бяха българи.“, сподели Стюърт.

Още един повод да посетите Бургас! Три южноамерикански красавици станаха жителки на морския град

„Зелен уикенд“ предстои в Бургас, припомня Радовеста Стюърт и допълва, че за организацията му са разчитали на организациите, които се занимават с езера в региона.
 
„Всеки предложи по нещо, което надявам се да привлече много хора. Ще има наблюдение на фламинго и  други интересни видове на Атанасовското езеро. На езерото „Вая“ има един туристически комплекс, еко парк. Там предлагат и езда с кончета, паркът е доста голям за прекарване на един ден сред природата. В местността „Пода“ се събират множество птици, за да поемат своя път на юг. Тези места предлагат един излет сред природата. За тези, които са в града, има интересни лекции, допълнени с културни събития“, каза още Радовеста Стюърт.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията