Slide
Slide

Бургас. Ако все още не сте посетили Фестивала на пясъчните скулптури, побързайте да го направите тази седмица. Една от най-интересните атракции в Бургас ще бъде отворена за посетители до 3 октомври, неделя.

Може да разгледате фигурите всеки ден от 09:00 до 20:00 часа, а цените на билетите са следните:

– Деца до 7-год. възраст и хора в неравностойно положение – безплатно;

– Деца 7-18 год. – 1,5 лв.;

– Пенсионери – 1,5 лв.;

– Група над 10 човека – 2,5 лв.;

– Нормален билет – 3,5 лв.;

– 2 възрастни + дете над 7-год. – 7 лв.;

– 2 възрастни + 2 деца над 7-год. – 8,5 лв.;

– 2 възрастни + 3 деца над 7-год. – 10 лв.

В последния за този сезон тематичен уикенд Бургас дестинацията предлага разнообразни събития, обединени около идеята за зелен град. Дестинациите не са ситуирани само около морето, а акцентът в програмата са езерата и техните уникални обитатели.

Еко зоните около Бургас предлагат множество възможности за наблюдение на прелетните птици, с което да отбележим европейския ден на птиците.

Програмата на Зелен уикенд в Бургас – ТУК

На укритието за наблюдение на птици на Атанасовско езеро ще можете да си направете среща с розово фламинго и пеликани. „Нощта на прилепите“ ще ви разкаже повече за уникалния свят за тези мистични бозайници на 1 октомври. Екопарк за биоразнообразие и алтернативен туризъм “Вая” обявява 2 октомври за Ден на свободните врати. В Природонаучната експозиция на РИМ-Бургас ви очаква безплатна беседа за богатото биоразнообразие на Бургаския регион, а Природозащитен център „Пода“ традиционно ще бъде отворен за всички любители на птиците.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията