Slide
Slide

София. Мнозинството в Народното събрание гласува окончателно промени в Наказателния кодекс, с които се предвижда затвор от 2 до 5 години за извършване на обществен превоз на пътници без разрешение, регистрация или лиценз. С този ход ще се спре и нелегалната туроператорска дейност, като за целта е необходимо да има и контролен орган, който да следи и спре нерегистрираните организатори на пътувания. Моторното превозно средство ще се отнема в полза на държавата, независимо чия е собствеността му, съобщава БНР.

Когато деянието е извършено от две или повече лица, които са се договорили или са използвали фалшиви документи, наказанието ще е затвор от 5 до 10 години и глоба от 5000 до 15 000 лева, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния. Промените в Наказателния кодекс бяха прокарани през преходни и заключителни разпоредби в Кодекса за търговското корабоплаване.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията