Снимка Руслан Йорданов, bgtourism.bg

Под карантина ще бъдат всички пътници, които пристигат със самолет от Великобритания, Дания и Южна Африка 

Истанбул. Всички пътници, които влизат в Турция от 28 декември със самолет, ще трябва да предоставят отрицателен PCR тест. Новината съобщи тази вечер министърът на здравеопазването Фахреттин Коджа. Същото правило ще бъде в сила от 30 декември и за пристигащите през сухопътните граници, както и за хората, пътуващи до Турция с кораби, добави Коджа.

Турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк съобщава, че

тестът трябва да е направен най-много 72 часа преди влизането в Турция,

цитирайки министърът. Изискването ще важи до март. Коджа обяви, че пътниците, пристигащи със самолет от Великобритания, Дания и Южна Африка, не само да предоставят отрицателен тест, но и ще бъдат поставени под карантина.

Представиха новата царица на круизите – Costa Firenze, която ще властва в Средиземноморието през 2021 г.

В същото време турските сили за сигурност няма да допуснат провеждане на новогодишни мероприятия в хотелите и в отдаваните под наем вили по време на общонационалната карантина от 31 декември до 4 януари, съобщи днес пред журналисти турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от агенция ТАСС и БТА.

„Още веднъж повтарям, що се касае до подобни вечеринки в хотели и вили. Нашите сили за сигурност предприемат необходимите предпазни мерки. Ние не можем да допуснем провеждане на новогодишни мероприятия и ако при нас постъпи информация за такива, то ние ще проведем необходимите операции. За нас животът на хората е по-важен от всичко останало“, подчерта турският президент.

Министерството на вътрешните работи в Турция забрани провеждане на каквито и да било развлекателни мероприятия в хотели на цялата територия на страната от 31 декември до 4 януари.

След 22,00 ч. в дните на ограниченията управата на хотелите няма право да пуска музика, като след този час е забранена също и музика, изпълнявана на живо.

Министерството разпореди да не бъде допускано стълпотворение в хотелите, включително в зоните за напитки.
На 14 декември Ердоган обяви въвеждане в Турция на полицейски час от 21,00 ч. на 31 декември до 05,00 ч. на 4 януари в рамките на борбата с разпространението на новия коронавирус. Към момента в Турция е в сила ограничение за излизане навън между 21,00 ч. и 05,00 ч. както през делничните дни, така и през уикенда. Наред с това се ограничава броя на посетителите в магазините и търговските центрове. При влизане в търговски обекти се отчита QR-код, който в Турция наричат „здравен код“.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA