Slide
Slide

Атина. Започна работната среща на министър-председателя Бойко Борисов с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис в Атина. Премиерът ни обърна внимание на въпроса за облекчаването на движението между България и Гърция в условията на коронавирус. По думите му възстановяването на работата на възможно най-голям брой гранични пунктове е важно не само за двете страни, но и за комуникациите в ЕС. Борисов изрази също така желание за бързо изграждане на ГКПП „Рудозем-Ксанти”, който ще благоприятства развитието на пограничния район, допълнително ще подобри трафика и като цяло е в интерес на развитието на двустранния търговски и туристически обмен между двете страни. Министър-председателят Борисов изтъкна, че Гърция е сред петте водещи инвеститори в България.

Дарина Стефанова: Гърция привлича туристите с отношението си към гостите, вкусната и безопасна кухня, невероятно чистата морска вода и липсата на презастрояване

Предишното посещение на премиера Бойко Борисов в Гърция се състоя през февруари, когато  в Александруполис се проведе Четвъртото заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между правителствата на Република България и на Република Гърция. В рамките на междуправителствената среща тогава бяха подписани двустранни документи в сферата на транспорта, туризма и инвестициите.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията