Slide
Slide

София. Корейските туристи проявяват засилен интерес към българските лечебни минерални извори, черноморските ни курорти и културно-историческите забележителности. Това отбеляза в своята работна среща днес Марияна Николова – вицепремиер и министър на туризма, с Н.Пр. г-н Джънг Джингю, извънреден и пълномощен посланик на Република Корея в България.

„В тази връзка развитието на двустранното сътрудничество в областта на туризма на институционално ниво е сред приоритетите на Министерството на туризма.
Г-н Джингю коментира, че годишно около 200 хил. корейски граждани посещават България, а българите, които пътуват до Република Корея са 3 хил. По думите му има голям потенциал за обмен на туристи. Той добави още, че корейците, които са посетили нашата страна остават много доволни и с удоволствие отново биха се върнали тук“, сподели Николова.
Тя посочи, че двамата са обсъдили и подписването на Меморандум за разбирателство с най-големия корейски туроператор Хана Тур, както и с Министерство на културата, спорта и туризма на Република Корея.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията