Slide
Slide

Сега българите имат още една причина, за да пътуват до Швейцария. Един от швейцарските градове – Женева, обеща на туристите по 100 швейцарски франка (приблизително 92 евро) „за джобни пари“.

Женева. На фона на пандемията европейските дестинации търсят начини как да привлекат повече чуждестранни туристи. Най-често се обещава, че домакините ще покрият разходите на гостите от чужбина в случай, че се разболеят от коронавирус. Например тази опция се предлага от Кипър, Гърция и Канарските острови.

Швейцария пое по различен път. Женева обещава на туристите по 100 швейцарски франка (приблизително 92 евро или близо 180 лева) „за джобни пари“, съобщават от Асоциацията на туроператорите в Русия АТОР. Туристите обаче няма да видят пари в кеш: сумата се депозира върху специална предплатена карта за подаръци, която може да се използва за плащане в хотели, ресторанти, кафенета, барове и други забележителности в града.

Само за 3 минути разграбиха почивките с 50% отстъпка за Албена

Гостите трябва да отседнат поне две нощувки в участващ в инициативата хотел. Картата ще бъде издадена при регистрация в хотела; само една карта се полага на стая. Можете да използвате картата до 31 декември 2020 г. Картата не може да бъде заменена за пари и не се възстановява и салдо.

Проектът включва около 60 хотела, включително модния Mandarin Oriental Genève и Four Seasons Hôtel des Bergues, 66 бара и ресторанти, сред които има заведения със звезди на Мишлен. Можете също така да харчите пари от картата за екскурзии, музеи и посещения на басейни на открито около брега на Женевското езеро. Пътуването в момента между България и Швейцария е разрешено, но от Министерството на външните работи препоръчват на българските граждани да се въздържат от пътуване!

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията