Slide
Slide

Ларнака. В Кипър днес бе дадено дългоочакваното откриване на плажния сезон. Живеещите на острова на Афродита вече могат да лежат и да се пекат на пясъка, да се занимават с плажни спортове. Досега това беше забранено като част от карантинните мерки срещу коронавируса, разрешено беше само плуване в морето. Вчера здравното министерство издаде инструкции за ползване на плажовете.
Минималното разстояние между чадърите по плажовете е определено на четири метра, докато минималното разстояние между шезлонгите трябва да бъде два метра.
Здравните служби настоятелно призовават хората, отговорни за предоставянето на услуги и управлението на плажовете, да приложат редица мерки.
Персоналът, който ще влезе в контакт с обществеността, трябва да бъде обучен, да бъде запознат със симптомите на коронавируса и да ги разпознае, за да може да идентифицира евентуално заразени случаи.

Христос Теодоридес, Cyprus Mail

Хората, работещи на плажовете, трябва да избягват да се приближават или да докосват посетителите и да покриват носа и устата си с маска.
На шезлонга трябва да се постави кърпа – нещо, което е отговорност на всеки посетител.
Плажният персонал е длъжен да дезинфекцира шезлонги и столове след всяка употреба от посетител.
Докато мерките не се облекчат допълнително, е забранено продажбата на стоки като лотарийни билети и плажни игри и се препоръчва да се насърчават електронните транзакции, а не плащанията в брой.
Засега използването на съблекални и душове, разположени на закрито, не е позволено.
Тези, които продават храни и напитки, трябва да спазват инструкциите, които здравното министерство е издало за кръчми, кафенета и ресторанти. Минималното разстояние между клиентите, които чакат да бъдат обслужвани, е два метра.
Оборудването за водни спортове трябва да се почиства и дезинфекцира редовно и след всяка употреба от клиент.
Почистването трябва да се извършва с ръкавици.
Санитарните помещения като тоалетни и външни душове трябва да се дезинфекцират често и се изисква цялостно почистване на общи части.
Тоалетните трябва да бъдат оборудвани с течен сапун, хартиени кърпи за еднократна употреба и дезинфектантни със съдържание на алкохол най-малко 70 на сто. През тази седмица температурите в Кипър достигнаха до рекордните за май 44 градуса.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията