Slide
Slide

Москва. Министърът на туризма на Гърция Хари Теохарис е на работно посещение в Москва. Визитата му идва веднага след напрежението между Турция и Русия, а руските власти взеха решение да спрат полетите до южната ни съседка до юни. Теохарис проведе среща с ръководителят на Федералната агенция по туризъм Зарина Догузова, която е с ранг на министър на туризма. Двамата обсъдиха условията за посрещането на руски туристи в Гърция.

Гърция актуализира здравните си протоколи за Лято ‘2021, ще има промяна при изхранването на туристите

Харис Теохарис посочи, че гръцкото правителство е обявило изчерпателен план за откриване на туризма. Този план включва отваряне към определени страни, включително и Русия. Гръцкият министър даде и интервюто за водещите мeдии в Русия, в които покани туристите лично да се убедят как страната му се справя с Ковид-19 и е създала безопасна среда за гостите си. Той отбеляза, че руските гости са важни за гръцкия туризъм и могат да спасят сезона.

Гърция отменя карантината за пътници от 32 страни, включително и за българи

Харис Теохарис обясни, че Русия е една от страните, от които нейните граждани ще могат да посещават Гърция без ограничения. Те трябва или да са ваксинирани, или да са се разболели и да имат антитела, или да имат отрицателен тест преди пристигането им у нас. Проверките за вземане на проби ще продължат при влизане в Гърция и при откриване на положителен случай ще бъдат незабавно изолирани.

Гърция обяви, че ще се отвори за посетители с 5 линии на защита срещу Covid-19

До 14 май ограниченията ще бъдат премахнати. Гърция ще приема и туристи, които са били ваксинирани с руската ваксина Sputnik V. Припомняме Ви, че през последните седмици Теохарис е на активно турне в Румъния, Сърбия, Египет и др. държави, за да достигне до чуждите туристи и страната му да даде послания, че е готова за предстоящия туристически сезон.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията