София. В началото на месец февруари InterContinental Sofia се включи в благотворителната инициатива „Благодаря Ви, че Ви Има“, в подкрепа на лекарите на първа линия в борбата с пандемията от Covid-19.

Кампанията започна в края на миналата година по инициатива на Ан Грифин и Светла Паркър и включва седем столични болници с Covid отделения. До момента участие са взели над 30 компании, работещи в ралични сектори, включително ресторанти, хотели и фирми за доставки на храна, а общият брой на доставените обяди надвишава 14 000.

Всеки месец InterContinental Sofia дарява на болниците в София топли обяди, грижовно приготвени, опаковани и доставени от екипа на хотела.

„Радваме се, че в настоящата предизвикателна за всички обстановка, успяваме да подкрепим лекарите, които денонощно и с цялата си всеотдайност и енергия, се грижат за здравето на гражданите.“ – споделя генералният мениджър на хотела Анджело Зукала.

„Социалната отговорност и грижата за околната среда са широко застъпени в нашата политика и вървят ръка за ръка с осигуряването на безопасна среда за гостите и екипа на InterContinental Sofia.” – допълва г-н Зукала.

Великденски празници в InterContinental Sofia

Хотелът не за пръв път взима участие в благотворителни и доброволчески инициативи – част от кампаниите, в които екипът се включва ежегодно, са „Да изчистим България за един ден“, „Новата гора на София“, „Часът на Земята“, както и вътрешни дарителски инициативи за подпомагане домове за възрастни и хора в нужда.

За InterContinental Sofia:
Разположен на емблематичните жълти павета в сърцето на столицата,
InterContinental Sofia предлага истинско луксозно петзвездно обслужване и спиращи дъха гледки към Св. Александър Невски и Витоша. Хотелът е награден за Водещ хотел в България и Луксозен бизнес хотел на Източна Европа за 2019 и 2020. InterContinental Sofia е част от IHG® Hotels and Resorts, водеща международна компания в хотелската индустрия с близо 6000 хотела в повече от 100 страни.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията