Давид СУКНАРОВ
Кореспондент за област Бургас

Царево. Днес започнаха изпитанията по вода на първия еко катамаран у нас. Плавателният съд ще пътува през туристическия сезон от Бургас до по-малките крайморски градчета в региона, както и до остров „Света Анастасия“. Извън сезона ще изследва качеството на морската вода и ще предава в реално време данните от взетите проби.

Днес катамаранът бе пуснат за пръв път по вода на пристанището в Царево. Той е изграден в морското градче и няколко седмици там ще се проверява доколко е издръжлив преди да поеме по туристическите си маршрути още това лято.

Корабчето е с хибридни двигатели. Ще бъдат монтирани  сензори за вода, които ще измерват нивата на хлорофил, разтворен кислород и нивото на Ph на морската вода.

След като  приключат изпитанията на порта в Царево, еко катамаранът ще бъде докаран на Морската гара в Бургас откъдето ще тръгва по туристическите си маршрути.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA